Koja je idealna razlika u godinama izmedju ljubavnih partnera

Happy_copuple

U dansnje vreme kada vlada “moda” da su partnerke starije od partnera mnogi se pitaju šta je razlog tome. I dalje je popularna i razlika u godinama u kojoj je muškarac znatno stariji od partnerke i može da joj u materijalnom smislu pruži mnogo. Dame koje su u vezi sa starijim muškarcem tvrde u većini slučajeva da materijalni momenat nije presudan i da ih je na to pre navela zrelost partnera a da je novac samo dodatni faktor sigurnosti u njihovoj vezi.

Mnoge žene vole samo starije muškarce druge mogu da nađu zajednički jezik sa vršnjacima i postoje one koje vole mlađe.

Astrološki gledano, samouverene žene u koje uglavnom spadaju Lavovi, Škorpije i Vodolije mogu se lako upustiti u vezu sa mnogo mlađim partnerom. One su uglavnom uverene da je njihova ženstvenost kao i lepota neprolazne i da je partner sa njima zbog njihove lepote i erotskih sposobnosti pa čak i da je zaljubljen u njih.  Bikovi, Vage, Strelci i Ovnovi mogu se upustiti u vezu sa nešto mlađim partnerom, najviše dve do tri godine razlike dok će Rakovi,

Device, Jarci i Ribe pre potražiti znato starijeg partnera koji im uliva sigurnost i predstavlja oslonac u životu. Ova četiri znaka su poznata po požrtvovanosti pa im eventualne zdravstvene tegobe koje stariji partneri mogu imati neće zadavati brigu već će biti spremne da sa njima dele i dobro i zlo.Dame Blizanci mogu se pre odlučiti za mnogo starijeg partnera iz praktičnih razloga i ne može se reći da spadaju u požrtvovane znake osim ako im podznak nije u Jarcu, Devici ili Ribama.

Generacija koja ima Plutona u Vagi ( od 1970.-1984.) je sklona vezama u kojima je partner ili mnogo stariji ili mnogo mlađi od njih. Muškarci rođeni tih godina često biraju stariju partnerku jer je Pluton planeta muževnosti u tzv. padu pa oni uglavnom traže oslonac u dami. U nekim slučajevima ako pripadnici ove generacije imaju izrazito jakog Marsa u Ovnu, Škorpiji ili Jarcu ili Mesec i Veneru u Škorpiji mogu se odlučiti za tajnu vezu sa mnogo mlađom partnerkom. Muškarci koji imaju podznak u nekom vatrenom ili vazdušnom znaku u vezu sa mnogo starijom partnerkom će se odlučiti jer im je to zabavno i vole “to” da probaju dok oni rođeni u vodenim znacima ili sa podznakom u vodneom znaku mogu se lako odlučiti za stariju partnerku da bi imali svaku vrstu sigurnosti u vezi.

Kada je razlika između partnera sedam, četrnaest ili dvadset jednu godinu onda je njihova veza uglavnom pod utiajem Urana, planete koja svakih sedam godina menja astrološki znak zbog čega su oni uglavnom različitog senzibiliteta. Mars, planeta koja se otprilike svake dve godine nađe na istom mestu u  Zodijaku može onima između kojih je razlika dve godine a imaju Marsa u istom znaku doneti strast ali i probleme. Strast će doneti onima koji imaju Marsa u vatrenim znacima, probleme onima koji imaju Marsa u vazdušnim znacima.

Ako je razlika između vas i partnera oko 12 godina, Jupiter je “kriv” što ste se zavoleli. Jupiter može biti razlog i za razliku od 3,4 i 6 godina jer mu je potrebno 12 godina da obiđe ceo zodijački krug pa će oni između kojih je navedena razlika u godinama biti pod uticajem ove planete koja uglavnom donosi dobro, razumevanje, putovanja, dobro finansijsko stanje.

Nije svejedno koje ste godište ako imate partnera koji je 12 godina mladji ili stariji od vas. Ako vam je Jupiter u Ovnu naglašen ego i lične ambicije pokretaće vas u trci za što boljim društvenim rejtingom. Ako vam je Jupiter u Biku, Raku ili Ribama, imaćete potrebu za sticanjem materijalnih dobara i dobro ćete se razumeti kada su u pitanju novac i nekretnine a ako vam je Jupiter u Devici, Jarcu ili Škorpiji  možete oboje biti skloni da previše strepite za zajednički stečen novac ili novac kad tad može biti povod raspravama. Oni koji imaju Jupiter u Blizancima imaju šanse da se često rastaju i mire, da mnogo zajedno putuju, da na kraju ipak ostanu dobri prijatelji ali teško da će ostati pod istim krovom. Generacija koja ima Jupiter u Lavu veoma je pompezna i voli da bude u centru pažnje pa će dvoje sa Jupiterom u Lavu teško da nađu zajednički jezik, i jedno i drugo će očekivati od one druge strane da im se divi. Generacija sa Jupiterom u Vagi i Vodoliji voli slobodu više od svega i ako je moguće vezu sa poznatom osobom koja nije previše zahtevna. Naglašen ego je i ovde prisutan dok Jupiter u Strelcu donosi onima koji imaju ovakvu poziciju ove planete mogućnost zajedničkih putovanja i život van zemlje.

Saturn, planeta koja boravi u jednom znaku oko 2,5-godine onima koji su rođeni  u toku tog perioda donosi u zavisnosti od znaka u kome se nalazi probleme ili razumevanje. Oni koji imaju Saturn u istom znaku mogu ako se radi o Saturnu u Ovnu, Biku, Jarcu, Vagi ili Vodoliji pokazati veliku dozu svojeglavosti i nesposobnost pravljenja kompromisa dok oni koji imaju Saturna u Blilzancima mogu biti skloni depresivnosti i raspravama, Saturn u Raku i Lavu donosi malodušnost a Saturn u Ribama daje sposobnost za trpljenje, dok ako je Saturn u Škorpiji moguća je potreba za dominacijom dok je Saturn u Strelcu generacijama doneo pomalo neodgovoran odnos prema ljubavi. Oni koji imaju Saturn u Devici mogu biti skloni sumornom životu i emotivnoj hladnoći.

Partneri kod kojih je razlika pet,šet ili deset godina imaju mogućnost da budu u harmoničnom braku jer bar što se tiče sporih planeta u tom slučaju spore panete uglavnom ne prave neke teže aspekte međusobno ali naravno, bitno je i kakav aspekt prave Venera, Mesec i Mars u uzajamnim horoskopima što ne zavisi od generacije kojoj partneri pripadaju već od zodijačkog znaka i konkretnih datuma njihovog rođenja.

J.Holclajtner

Photo copyright by

http://blog.ourweddingday.com