Uticaj asteroida Amora na ljubavni život


stars

Amor u Ovnu

Lako se zaljubljujete, strastveni ste, spremni da lako uđete u vezu, posebno sa tipovima Marsa, sa drugim Ovnom, Škorpijom ili Jarcem. Ova pozicija Amora čini vas veoma aktivnim u ljubavi osim ako vam je podznak u Biku u kom slučaju ste uzdržani. Ako vam je podznak u Strelcu ili Lavu imate mnogo sreće u ljubavi ako na to ukazuju i drugi asšpekti u horoskopu. Ako vam je podznak u Raku ili Devici, veoma ste zahtevni u odnosu na partnera i moguće ljubomorni.

Amor u Biku

Veoma ste erotični i niste ni svesni kakav utisak ostavljate na suprotni pol. Možete imati velikog uticaja na partnera i mnogi misle da ste mnogo „opasniji“ nego što je to zaista slučaj jer ne umete da koristite svoju erotičnost na pravi način, naročito ako vam je podznak u nekom vazdušnom znaku. Tek u zrelim godinama uspevate da pronađete sreću uz nekoga ko je moguće previše okrenuti ka biznisu.

Amor u Blizancima

Pokušavate da prikrijete svoju pravu prirodu i niste svesni svoje moći koju imate na ljubavnom planu ali volite da isprobavate koliki uticaj imate na one koji vam se dopadaju. Možete biti skloni paralelnim vezama ili možete biti emotivno zainteresovani za nekoga ko živi u drugom gradu ili je poslom često vezan za putovanja. Trudite se da uvek znate na čemu ste. Skloni ste da analizirate svoja osećanja zbog čega niste dovoljno spontani.

Amor u Raku

Ljubav vam se često može dogoditi na letovanju, na moru, u nekom veoma romatničnom ambijentu. Iako ste veoma romantični i spremni da mnogo toga praštate partneru, često ste racionalni ili ulazite u brak pre razumom nego srcem. Uticaj majke, sestre i dobrih prijateljica je ponekad presudan da biste oformili mišljenja o osobi koja vam je draga. Možete često imati osećaj da se zanemareni od osobe koja vam se dopada i da ne dobijate onoliko ljubavi koliko vam je potreno da biste se osećali sigurnim u sebe.

Amor u Lavu

Vi ste magnet koji hoda, sve oči su uprte u vas, privlačite pažnju mnogih i svesni ste toga. Mana može biti vaša egocentričnost i potreba da stalno budete zaljubljeni. Ako niste euforični i nemate partnera, bukvalno se možete osećati bolesnim. Privlače vas osobe koje su uspešne, atraktivne, moguće i poznate u javnosti. Važno vam je da budete u vezi sa izuzetno atraktivnom osobom. Velikodušni ste i plemeniti kada je ljubav u pitanju.

Amor u Devici

Verni ste ali veoma izbirljivi. Trudite se da date partneru na znanje da uvek može da računa na vas. Mnogi uopšte ne shvataju koliko možete da budete privrženi jer se u priličnoj meri stidite svoje strastvenosti. Možete biti skloni raznim ljubavnim fantazijama koje nikada ne ostvarite ako ne naiđete na nekoga ko vam u potpunosti odgovara. Možete iz straha od samoće ući u vezu sa nekim ko vam u stvari mnogo i ne odgovara.Često možete misliti da je ljubav neka vrsta žrtve.

Amor u Vagi

Privlačite poznate osobe, one koje su na „ceni“, one koji su iz bilo kog razloga u centru pažnje. Često ste spremni da podredite svoju volju drugima, ne samo konkretnom partneru nego i onima koji vam nisu toliko bitni u životu. Pre nego što uđete u vezu vi ste već skoro zaljubljeni, pomalo naivno se prepuštate da vas vodi sudbina i uvereni ste da ne možete da učinite nešto za sebe. Možete biti sa mnogo dominantnijim partnerom od sebe što vam međutim nikada neće mnogo smetati.Ako vam je podznak u Ovnu, moguća veza sa slavnom ličnošću.

Amor u Škorpiji

Ovo je veoma erotična pozicija Amora jer pruža mogućnost za buran ljubavni život ali teško da možete da kontrolišete emocije. Možete,naročito ako ste žena, biti pod uticajem partnera, posebno ako vam je podznak u Biku, Raku ili Jarcu. Privlače vas osobe koje nose uniformu ili koje se bave veoma odgovornim poslom. Ako ste muškarac, mogu vas privlačiti lekarke a ako ste žena, osobe koje rade za policiju. Teško da bilo ko može da vam odoli, umete da držite situaciju pod kontrolom.

Amor u Strelcu

Ovo je klasičn položaj Amora za one koji su u vezi sa strancem ili se emotivno vežu za osobu koja ima kontakt sa strancima. Takođe moguć je brak sa diplomatom, sportistom. Dopadaju vam se obrazovane, kulturne osobe sa kojima imate o čemu da pričate. Možete fascinirati okolinu svojim idejama i bitno vam je da vam se partner divi i da možete sa njim da uspostavite dobru komunikaciju. Ipak, ako vam partner ne pruži dovoljno uzbuđenja, ako je previše pasivan, spremni ste da ga napustite.

Amor u Jarcu

Tajanstvenost je vaše oružje. Mnogi misle da ste „opasni“, da ste veoma zahtevni. Ne dopuštate nikome da vam se meša u život. Malo ko može da kaže da vas poznaje. Kasno se odlučujete da uđete u ozbiljnu vezu. Pokušavate da držite kontrolu nad svojim ljubavnim životom i teško se otkrivate pred bilo kim pa i pred stalnim partnerom. Skloni ste fatalizmu i povremeno melanholiji ako se ljubavni život ne odvija kako biste želeli. Stidljivi ste i veoma uzdržani.

Amor u Vodoliji

Neverni ste i to je jedna od vaših glavnim osobina. Pokušavate da uzmete od života sve što možete, naročito u ljubavi i vrlo vešto manipulišete svojim šarmom a da toga niste ni svesni. Možete biti paralelnoj vezi sa nekim ko nije slobodan i zbog čega možete izazvati skandal. Ponekad priželjkujete da se to dogodi.Žene Vodolije su sklone da se zaljube u sportistu, umetnika, pilota, novinara. Velika raznovrsnost u ljubavnom životu je ono što očekujete od svog života. Niste ni svesni kada povredite partnera.

Amor u Ribama

Veoma romantična pozicija ovog asteroida koji vas čini prilično nesposobnim da sagledate svoj život na realan način. Često vam se čini da vam sve u životu zavisi od toga da li imate dovoljno ljubavi. Vrlo ste trpeljivi i spremni da pristanete i na pomalo ponižavajući položaj samo da ne biste bili sami. Niste svesni svog seksepila. Mnogi misle da ste uzdržani, nedostižni i ne usuđuju se da vam priđu. Moguća je tajna veza sa osobom koja nije slobodna.

 J.Holclajtner

Photo copyright by
http://www.zap-pedia.com