Intervju sa Srđanom Karanovićem

77937 srdjankaranovic 650x460 Devojke uzdišu za njim a on sebe ne smatra zavodnikom


Šarmantni televizijski voditelj i glumac, Srđan Karanović, igrao je na scenama nekoliko beogradskih pozorišta a popularnost, naročito kod ženskog dela publike, donela mu je uloga Saše u prvoj srpskoj telenoveli „Jelena“. Na televiziji, plesao je zbog ostvarenja nečijih snova, vodio brojne kvizove, emisiju o kuvanju, sinhronizovao crtane filmove. Na TV Prva, osim u emisiji „Eksploziv“, trenutno ga gledamo u kvizu, “Savršen minut”.

Horoskopska Škorpija sa dosta planeta u znaku Vage, Srki kako ga prijatelji zovu, već na prvi pogled, osvaja dečačkom vedrinom i šarmantnim osmehom kojim brzo razbija i najveću tremu kod učesnika kviza. Za kratko vreme, takmičari treba da urade neke “lude” i neobične stvari i da reše bar na izgled gotovo nemoguće zadatke.

Da li je i u vašem životu bilo nekih „nemogućih misija” ili ste uspevali da ih pretvorite u moguće?

– Naravno da je bilo i tek će ih biti što budem stariji jer kao što pesma kaže „ sve je lako kad si mlad“. Ipak, što sam stariji postajem i malo mudriji pa češće biram misije koje su moguće a ne idem „glavom kroz zid“.

Po vašem osmehu i optimizmu kojim zračite, izgleda da uživate u svemu što radite. Da li ste i privatno takvi?

– Pa, trudim se da uvek biram optimizam jer u odnosu na malodušnost, depresivnost, potištenost ili pesimizam zaista deluje mnogo bolje. To je zapravo lak izbor, zar ne? Naravno da ima dana kada i ja malo posustanem ali sledeće jutro obično donese promenu na bolje. Vremenom sam utvrdio da ako se smeješ, raduješ i emituješ pozitivnu energiju, sve to lepo ti se i vraća kao bumerang. Zato ja treniram optimizam.

Postoji li nešto interesantno ili duhovito što vam se dogodilo na snimanju a kamere nisu zabeležile?

– Prvo što mi pada na pamet jeste događaj iz decembra prošle godine kada smo snimali novogodišnji program za Prvu televiziju. U jednom trenutku svi su đuskali na sceni a ja sam se našao pametan i u odelu i cipelama izvodio „baletske skokove“ po sceni. To je zabavljalo kolege pa sam se ja osilio i počeo da preterujem sve dok se nisam okliznuo i „prosuo“ se po podu. Mislim da sam obrisao dobar deo podijuma ali na moju sreću kamere to nisu zabeležile i što je najvažnije nisam se povredio. Ustao sam i nastavio da đuskam kao da se ništa nije dogodilo.

jelena

Uloga u tv.seriji “Jelena” koja ga je proslavila


S obzirom da ste horoskopska Škorpija, koliko vam intuicija pomaže u životu?

– Iskreno, ne mnogo, zato što često poželim da nisam u pravu kada mi intuicija sugeriše da neko ima nešto protiv mene. Žao mi je što se to na kraju obično i potvrdi a ja često ne učinim ništa da se zaštitim. Zato bi bilo bolje živeti u „blaženom neznanju“ jer ishod je svakako isti.

Vaš horoskopski znak takođe važi za jednog od najvećih profesionalca i bankara Zodijaka. Da li te osobine prepoznajete kod sebe i kada najviše dolaze do izražaja?

– Ja uživam da budem odgovoran prema sebi i drugima a to je neophodno da bi za vas neko rekao da ste profesionalni. Na sreću, čuo sam par puta taj kompliment. Što se tiče bankarstva i tu se prepoznajem. Pa, nisam ja za džabe dve godine studirao ekonomiju, pre glume.

Da niste uspeli na prijemnom za Fakultet dramskih umetnosti, čime biste se danas bavili?

– Verovatno bih bio ekonomista i takođe bih na poslu nosio odelo i kravatu. To mi je izgleda suđeno.

Šta su za vas značile godine provedene u kultnom pozorištu „Dadov“?

– To je bio jedan bezbrižan i lep period koji je odredio, u značajnoj meri, moj životni i profesionalni put a ujedno i mesto gde sam upoznao neke ljude koji su postali moji najbliži prijatelji. Rado se vraćam u Dadov pa sam tako do nedavno igrao u predstavi „Zajedno sami“ koja se tamo izvodila i koja je okupila nekoliko već afirmisnih glumaca koji su ponikli u Dadovu. Šta ćete, „jednom Dadovac, uvek Dadovac!“.

Najšira publika ima prilike da vas gleda najviše na televiziji. Hoćete li uskoro da zaigrate i na velikom platnu? Ili ipak više volite mali ekran?

– Veoma je mali broj glumaca koji imaju tu privilegiju da nešto vole ili ne vole pa da na osnovu toga biraju. Većina nas ide na „vrata koja se otvaraju“. Naravno, nećeš ući baš na svaka otvorena vrata, tu se već pomalo i mi nešto pitamo. Što se tiče televizije, tu se osećam dobro i dokle god je tako, postoji mogućnost da me tamo i vidite. Što se filma tiče, postoji realna mogućnost da budem deo jednog projekta koji će se snimati na jesen.

Ko vam je najstroži kritičar?

– Srđan J. Karanović.

Jeste li tolerantni? Šta ne opraštate?

– Bio sam i previše tolerantan ali što sam stariji moj prag je sve niži. Priznajem da imam sve manje živaca za one koji ne misle kao ja.

Ne opraštam laž, nepoštovanje, bahatost, lenjost i nedoslednost.

U „Birou za izgubljene stvari” režisera Svetislava Bate Prelića, prvi put ste stali pred filmske kamere. Ipak, popularnost ste stekli tumačeći lik Saše u seriji “Jelena”. Hoćemo li uskoro moći da vas gledamo u nekom filmu ili pozorišnoj predstavi?

– Trenutno igram u Pozorištu Slavija u predstavama „Lovci na miraz“ i „Zvezde i talenti“ pa, izvolite dođite.

Predajete i na Fakultetu dramskih umetnosti, a dobri poznavaoci alternativnih pozorišnih događanja vaše ime vezuju i za Studio glume „Četvrti zid”, koji već godinama uspešno radi u Studentskom gradu. Mnogi od polaznika upisali su studije glume. Imate li neki savet za buduće kolege?

– Ne verujem u univerzalne savete, već samo konkretne koji su upućeni pojedincu koga prvo moram da poznajem da bih mogao da mu dam bilo kakav savet.

Kako provodite slobodno vreme? Vodite li računa o kondiciji?

– Čitam, šetam, gledam filmove, pijem crno vino, putujem, igram basket. Što se tiče te kondicije, ja slabo poznajem te strane reči i izraze.

Kada biste mogli da vratite sat unazad, da li biste nešto promenili u svom životu?

– Ništa ja tu ne bih menjao jer tako je moralo biti.

Postoji li neka uloga koju biste voleli da tumačite?

– Ima ih puno ali većinu njih verovatno neću odigrati. Ipak, odigraće ih studenti sa kojima radim što je prilično dobra satisfakcija.

Šta je za vas idealan odmor?

– „Sami na plaži u letnjim majicama“.

Da li ste možda doživeli “savršen minut” sa osobom sa kojom biste poželeli da stanete na „ludi kamen“?

– Ne razumem pitanje. Definišite „savršen minut“, pošto meni razne stvari padaju na pamet.

 

Marina Jungić-Jungić -Milošević (Objavljeno u vanrednom izdanju dodatka “Život Plus” Novosti, “Letnji horoskop za 2012”)

Photo by::

http://www.happytv.tv,
http://www.hellomagazin.rs/