Dnevni Astro Magazin za 5.9.2020.

Pozicija planeta

Prenaglašenost znaka Ovna sa Mesecom koji prelazi preko drugog i trećeg segmenta  pod uticajem Sunca i Jupitera donosi velike ambicije, posebno kada je u pitanju lična afiramcija. Emocije su uzavrele, nezavisno o kom se znaku radi. Ovan voli da je centru pažnje. Bik očekuje da ga svi ostave na miru, Blizanci su zainteresovani za ličnu reputaciju, posebno sa širenje društvenih kontakata, Rak misli na karijeru i želi bolji društveni položaj, Lav je okupiran višim ciljevima i očekuje pomoć od osobe koja mu je to obećala, Devica je spremna da se angažuje oko nekih pitanja od opšteg interesa u vidu neke nevladine organizacije, Vaga je spremna da u nečemu popusti ako vidi u tome svoj interes, Škorpija je iznervirana vestim akoje može dobiti od osobe koja je trebalo da zaštiti njene interese, Strelac je u stanju da se maksimalno angažuje oko onih koje voli i moguć je flert, Jarac je okupiran privatnim biznisom i pitanjem nekretnina, Vodolija je veoma komunikativna i društvena, raspoložena da se vidi sa prijateljima a Ribe imaju posla preko glave i ne znaju kom problemu da daju prioritet.

Venera, planeta novca i emocija, ljubavi, sprema se da napusti znak Raka i u opoziciji sa Saturnom donosi kod mnogih, posebno zemljanih i vodenih znakova rođenih u poslednjoj dekadi potrebu da znaju na čemu su kada je emotivni život u pitanju.

 Dnevni horoskop, Dnevni ljubavni horoskop


Merkur ulazi u Vagu

Mnogima će Merkur u Vagi doneti brak jer je Merkur planeta komunikacije a Vaga znak braka. Možda će se neke ljubavi obnoviti, oni koji su bili preosetljivi dok je Merkur prelazio preko Device, do 28.septembra imaju prilike da ponovo razgovaraju i pokušaju da svoje odnose srede. Neće ovaj tranzit biti lak za one svojeglave jer će praviti od sredine septembra napet aspekt sa planetama u znaku Jarca i sa retrogradnim Marsom u polju partnerksih odnosa ali bi vredelo pokušati, naročito tamo gde ima ljubavi u čemu će im pomoći tranzit Venere od 6. septembra preko znaka Lava.

U horoskopu ulaska Merkura u znak Vage što će se dogoditi 5.septembra 21.47h na terotproko Beograda, podznak je na 25.stepenu Bika koji je samo po sebi nezgodan jer je blizu fiksne zvezde Algol koja donosi opsesivnost ali je u dobrom aspektu aspekt ovog horarnog horoskopa sa Saturnom, Plutonom i Venerom koja je u ovom horoskopu na 29.stepenu Raka.

Naglašena 12.kuća tajni sa Uranom, prvom plenetom do Ascendenta govori o skrivenim željama i ambicijama utoliko pre jer je Merkur suvladalac prve kuće ovog horoskopa i šeste kuće obveza i posla a Uran vladalac kuće ambicije i uspeha. Mnogi će voditi tajne razgovore o novcu o čemu govori i konjunkcija Meseca koji vlada drugom kućom novca ( u kojoj je Venera vladalac ovog horoskopa- nekretnine, posao, ljubav na poslu ili preko posla) a Mars, planeta energičnosti i strasti u svom sedištu u Ovnu. Ovo je istovremeno i astrološka kuća tajnih ljubavi i kako je naglašeno i 9.polje inostranstva praviće se ne samo tajni dogovori sa strancima nego će mnogi doživeti tajne ljubavi negde u inostranstvu, na službenom putu.

Oni koji rade u državnoj službi mogu imati ozbiljne probleme u drugoj polovini  meseca što se posebno odnosi na one koji rade u ministarstvima kulture, sporta ili prosvete. Takođe sve što ima veze sa navedenim profesijama može doneti stres i nezadovoljstvo ali tranzi Venere preko Lava to donekle ublažava što može takođe doneti i olako prihvatanje kritika i upozorenja. U ovom horoskopu opozicija Sunca u petoj kući mladih, edukacije mladih i sporta, umetnosti gde je i Merkur, ali posebno Sunce u opoziciji sa Neptunom u 11.kući govori o nekoj vrsti naivnosti kada se radi davanje obećanja ali i preteranu naivnost kada je u pitanju ljubavna problematika, problemi se mogu minimizirati što bi kasnije moglo doneti probleme ozbiljnije vrste.


Dnevni numerološki horoskop

Danas je dan Devetke koja simbolizuje inostranstvo, daleka putovanja i finalizaciju posla. U formiranju Devetke učestvuju Četvorka i Petica, pod uticajem Saturna i Merkura što govori o sklonosti ka raspravama.

Dnevni kineski horoskop

Dan Srebrnog metalnog Vepra- dan umerenih energija, dobar za odmor ali ne i za neke veće aktivnosti.


Poznate Device

Fredi Merkjuri, čuvena muzička Devica

Jedna od najčuvenijih muzičkih Devica sa podznakom u Devici i Suncem na Ascendentu tjj. podznaku.Rođen 5.9.1946.-umro od posledice HIV-a 24.11.1991. Frontmen grupe Queen. Komponovao je mnoge pesme koje je Queen izvodio između ostalog hitove “We are the champions”,Bohemian Rhapsody”, “Seven Seas of Rhye”, “Killer Queen”, “Somebody to Love”, “Good Old-Fashioned Lover Boy”, s”, “Bicycle Race”, “Don’t Stop Me Now”, “Crazy Little Thing Called Love”, and “Play the Game”. Rođen je Zanzhibaru a uspeo u Londonu i posato slavan širom sveta. Naglašen znak Vage u koji pada njegova 2.kuća posla sa Neptunom ( muzikalnost) slabim Marsom ( senzibilitet) Jupiterom i Venerom u konjunkciji nad fiksnom zvezdom Spikom koja donosi slavu, omogućila mu je da postane slavan. On je bio omiljen i zbog slabog Saturna u Lavu u dobrom aspektu sa Neptunom ( popularnost. Uran, planeta originalnosti na samom MC- vrhuncu karijere u Blizancima u dobrom aspektu sa Jupiterom donela mu je veliku popularnosti i omiljenost kod publike. Mesec na kraju Strelca u dobrom aspektu sa Merkurom na 2.stepnu Device takođe je bio zadužen za svetsku slavu.


 

Luj XIV- kralj Sunca rođen u znaku Device

Jedan od najčuvenijih francuskih kraljeva poznat po izreci “Država to sam ja” možda jer je dobio titulu sa pe godina krunisan sa šesnaest godina i vladao od 1643. do 1715.godine.Sin Luja XIII koji je započeo zidanje dvorca u Versaju ali ga je Luj XIV završio, proširio i gotovo ceo život davao arhitektima zadatak da ga dalje uređuju. Poznat po zakonitoj ali i vanbračnoj deci, vladao je u tzv.eri apsolutizma kada je kralj bio zaista vladar i tako se ponašao. On, iako se misli da je bio kao kralj Sunca kako su za zvali rođen u znaku Lava, bio je rođen u znaku Device 5.9.1638.Majka mu je autstrijska princeza Ana Austrijska, zvanične supruge su  mu bile Marija Terezija, španska princeza i madam de Mentenon, njegova ljuavnica i udovica Pol Skranona, francuskog pisca.

Čuvena sala sa ogledalima- raskoš u Versaju koji je zadivio Luja XIV

Njegov horoskop oslikava apsolutistu sa podznakom u Škorpiji  i Neptunom na Ascendentu- voleo je estetiku, raskoš. Pluton na nultom stepenu Blizanaca izuzetno jak, Saturn an nultom stepenu Vodolije takođe izuzetno jak. Sunce i Merkur u 10.kući u Devici a u devetoj u Lavu koknjunkcija Venere i Meseca. Bio je ljubitelj raskoši, to je i bilo vreme raskoši, žena, nije bio naročito dobar otac, deca ga nisu mnogo interesovala. Jupiter, simbol kraljevske moći u Škorpiji u 12.kući pak je nagoveštavao da njegovo kraljevstvo neće opstati o čemu govori i Mars, planeta agresivnosti u Strelcu u 2.kući posla i novca. Njegov unuk Lij XVI doživeo je tešku sudbinu, giljotiniran je za vreme Francuske revolucije i njegovi potomci su faktički bili prognani po svetu mada je izvesno vreme ipak na presto došao Luj XVIII ali faktički dinastija Burbon se sredinom 19.veka ugasila, ako ništa drugo, izgubili su presto. Merkur ( deca) u kvadratu sa Marsom u Strelcu govori upravo o ovoj brutalnosti nad njegovim potomcima.

 


Zdravlje

Joga- prava rekreacija za period  tranzita Merkura u Vagi

Kada je Merkur u Vagi, znaku balansa, kao planeta pokreta, najbolje je baviti se jogom. Ovo je takođe naglašeno i pozicijom Marsa koji će biti u retrogradnom hodu od 9.septembra u znaku kojim vlada u Ovnu i to nije vreme za aktivno baveljenje sportom osim za šetnje, meditaciju, jogu, aikido i slične fizičke aktivnosti. Kada je Vaga naglašena posebno tranztiom Merkura, dobro je upražnjavati sve istočnjačke aktivnosti kada je rekreacija u pitanju kao što je Tai chi, i slične ali takođe i za one koji se ne osećaju dobro, ovo je pravo vreme za odlazak kod akupunkturiste. Kako je ovo meesc u kineskom medicini pod uticajem Petla, potrebno je maksimlana kontrola i tela i uma jer je Petao vredan i uglavnom posvećen poslu. Ovo nije vreme za preterano naporne vežbe jer je Mars u napetom aspektu sa Saturnom ( kosti) zbo čega može doći do iščašenja tetiva i zglobova. Venera u Lavu omogućava lake rekreativne vežbe sa loptom.