Dnevni Astro Zenit Magazin za 10.8.2020.godine

Pozicija planeta

 

Najdominantniji je tranzit Meseca koji pred ponoć pravi egzaktnu konjunkciju sa Uranom u Biku pred pojavu Poslednje Mesečeve četvrti. Konjunkcija Meseca i Urana u Biku može doneti sjajne ideje u vezi sa nekim privatnim poslom, moguće u vezi sa samostalnim poslom i donosi veliku potrebu za iskazivanjem svojih ideja. Naglašena je potreba za bilo kakvom promenom, u pitanju je osvajanje slobode i želja za mogućnošću izbora. Oni koji su skloni nesmotrenom trošenju novca ili koji su skloni piću, trebalo bi da se uzdrže od nepotrebnih rasprava jer je Mesec u večernjim satima u napetom aspektu sa Merkurom koji predstavlja planetu koja daje smisao za polemiku.

Mars na nepovoljnom 22.stepenu Ovna u napetom aspektu sa tri planete u Jarcu govori o velikoj upornosti da se nešto razotkrije, da se dođe do  nekog novca, da se sredi pitanje statusa na poslu.

Dnevni horoskop – Naglašena lična ambicija. Dominacija vatrenih znakova –vidi sve znake

Dnevni  ljubavni horoskop-Povoljni aspekti za vatrene i vazdušne znake. Vodeni i zemljani su veoma zahtevni i nepredvidiv – vidi za sve znake

 


Numerologija

Danas dominira snaga Saturna preko Četvorke. 10.8.2020; 10+8+2020=2038;2+3+8= 13: 1+3= 4. Dan ČETVORKE. Naglašena potreba za discplinom i preko Desetke koja je veoma zahtevan broj. Vidi za sve brojeve


     Poznati Lavovi

Kad se dva Lava ne snalaze u ljubavi – Ben Aflek i Dženifer Lopez

Ben Aflek ( 15.8.1972.) i Dženifer Lopez ( 24.7.1969) zamalo da uđu u brak ali kako su i sami komentarisali svoju vezu “novinari su krivi za sve”. Nakon zajedničkog filma, brzo su počeli romansu početkom 2000.tih. Ona samo što je uletela u brak posle neuspele veze u kojoj ju je partner varao a onda se takođe brzo razvela 2001. i onda je ugledala njega i kako je sama govorila, plašila se samoće, bili su privučeni jakom erotskom privlačnošću i započeli vezu. Trebalo je da se venčaju, verili su se ali oko nje je uvek bila ekipa saradnika što je njega nerviralo. On se osetio gurnutim u drugi plan. Njena popularnost je bila veća, njemu je to smetalo. Pre nje, on je bio je sedam godina  u vezi sa Čejni Rotman od 1990-1997.manje više nepoznatom u javnosti, directorkom produkcije, Strelac  Takođe je bio u vezi sa Gvinet Paltrou, Vagom, od 1997.- 2000.Kao mlad, očigledno je imao više strpljenja za devojke ali sa Dženifer Lopez, veza nije baš išla onako glatko kako je očekivao.Čak su i promenili datum venačanja zbog novinara. Izgleda da se on ipak ohladio i rešio da ode u svoju kuću da se malo sredi i shvati šta hoće od svog života.I tako su se rastali.Dženifer Lopez i Ben Afleka su zvali Bennifer.Dženifer je ušla u tu vezu jula 2002. Jer se plašila samoće, nakon raskida sa Kris Džadom .

Ben Aflek je Lav sa podznakom u Raku i sa Venerom na samom Ascendnetu tj. podznaku Njegov Saturn u Blizancima u kvadratu sa Pluonom u horoskopu Dženifer Lopez. Njegov Mesec u Škorpiji  u kvadratu sa njenim Suncem, Merkurom i Crnim Mesecom Lilitom u Lavu i u kvadratu sa njegovim MErkurom. Oni sus u se svađali. Njegov Neptun  iznad njenog Meseca u  Strelcu. On ima Mars na nultom stepenu Device u kvadratu sa njegovim i njeim Neptunom, njenim Mesecom i njenim Marsom. Veza nije imala šanse. Njegov Crni Mesec Lilit iznad njenog Neptuna na kraju Škorpije zbog čega je postojala velika erotska privlačnost.

Dženifer Lopez ima Crni Mesec Lilit uz samo Sunce I Merkur na početku Lava.Njena harizmatičnost potiče upravo od Sunca na 1.stepenu Lava, daje dinamizam u egzaktnom sekstilu sa Jupiterom ( slava) na 1.stepenu Vague I u konjunkciji sa Uranom na 0.stepenu Vague. Sunce je u trigonu sa Marsom na trečem stepenu Strelca.

Ne zna se njen podznak pa se ne može odrediti tačno pozicija Meseca može biti u Škorpiji negde u blizini Neptuna koji je na 25.stepenu Škorpije u sekstilu sa Plutonom na 23. Device ili je u Strelcu u blizini Marsa. Mesec pređe 12stepenu tokom jednog dana, tako da može biti u konjunkciji ili sa jednom ili sa drugom planetom ali u oba slučaja obrazuje dobar aspekt sa Jupiterom, Uranom, Plutonom, Suncem, Merkurom I Crnim Mesecom Lilitom.

Njena Venera koja govori o njenim talentima je na 20.stepenu Blizanaca u napetom aspektu sa Plutonom na 23.stepenu Device zbog čega ona lako raskida veze, nije osoba koja pati. Saturn u Biku na 8.stepenu u kvadratu sa Suncem i Merkurom govori o svađalačkoj prirodi kada su u pitanju muškarci. Nije osoba koja će bilo šta da istrpi što joj ne odgovara.

Nakon veze sa Dženifer Lopez ušao je u vezu sa Dženifer Garner ( 17.4.1972.)

I ona je glumica. Brak je izgledao idealan ali varao ju je i imao dve veze tokom trajanja braka.

Dženifer Garner je rođena 17.aprila 1972.u znaku Ovna sa podznakom  u Raku.Njih je spojio vatreni element i podznak u Raku ali je kod nje prenaglašena 12. Kuća odricanja i patnje sa Mesecom, Venerom i Saturnom u Blizancima.Ona ima horoskop velikih iskušenja i trpljenja I da nije bio on, da je bila sa nekim drugim morala bi da prođe sve ono što je prošla s njm.Ona je bila u braku sa Skot Folijem od 1999.-2004 ( Rak). i u vezi sa Mišel Vartanom ( Strelac) od 2003.-2004. Ona je daleko trpeljivija i požrtvovanija od Dženifer Lopez ali zato je mnogo više propatila u braku sa Ben Aflekom.

 Ben Aflek se venčao 29.juna 2005. Sa Dženifer Garner,I pored troje dece razveli su se 9.novembra 2018 zbog njegovog alkoholizma, razdvojili 2017.Vezu su počeli 2004.I veza i brak su bili pod uticajem tranzitnog Saturna preko njegovog Sunca i znaka Lava što nije slutilo na dobro. Za njega je brak punobaveza bio previše.Odao se alkoholu. Kao i većina muškaraca Lavova, čeznuo je za nekim svojim momentima, kada ima slobodu ali ga je to dovelo do razvoda koji je ona zahtevala.

Trenutno je sa Anom de Armas, Bikom, glumcom Kubankom


Zdravlje

Izrazi koji vas možda zbunju kada je reč o zdravoj hrani

Izraz koji se često upotrebljava je „slobodni radikal“ i takođe kada se govori o antioksidansima i bioflavonidima uglavnom se napominje da imaju veliku ulogu u borbi protiv „slobodnih radikala“. To su ćelije koje se ponašaju nepredvidivo u organizmu kao rezlutat spoljašnjih i unutrašnjih faktora. Unutrašnji faktor je između ostalog i loše disanje,  tj. nesposobnost snabdevanja orbanizma dovoljnim količinama kiseonika. Strest i bolesti, veliki fizički napor su takođe jedan od razloga stvaranja slobodnih radikala u organizmu. Što ih je više, to je organizam podložniji bolestima..Spoljašnji faktori su lekovi, pesticidi, preterano UV zračenje, pušenje, hrana sa raznim veštačkim zaslađivačima i dodacima namirnicama , teški metali koji se unose granom, iz vazduha, zračenje iz telefona, tv.aparata, kompjutera, prenosioci internet signala.

Što je organizam stariji, to je u njemu više slobodnih radikala koji dovode do promena na organima, koži, krvnim sudovima.S obzirom da je većina radikala tesno povezana sa  tzv. oksidativnim stresom što znači da organizam nije u stanju da se izbori sa slobodnim radikalima niti da ih neurališe.Kao direktna pojava oksidativnog stresa se javljaju tipično „staračke“ bolesti i poremećaji, Alchajmerova bolest, Parkinsonova, mišićna distrofija, arterioskleroza, fibroza pluća, katarakta, maligne bolesti. Kako slobodni radikali stupaju u hemijske procese sa delovima ćelija proteina, lipida, ugljenih hidrata, molekula DNK i utiču  na njihove funkcionalne poremećaje, neophodno je uzimati što više antioksidanasa koji se dobijaju iz hrane. Takođe, vrsta antioksidanasa koje telo stvara su i posledica pravilnog, higjienskog života ( dovoljno sna, boravka na čistom vazduhu, šetnji u šumi, u prirodi gde ima dovoljno kiseonika, meditacija, joga vežbe, fizička aktivnost). Ipak to je nedovoljno ako se ne unose putem hrane. Treba biti obavešten šta su antioksidansi jer npr.  velike količine bega-karotena koji se dobija iz šargarepe npr. i koji se pokazao kao dobar u nekim formama malignih bolesti pluća, kod onih koji su rezultat konzumiranja duvana ima kontra efekat, mnogo bolje deluje u tom slučaju kao antioksidans vitamin E koji je odličan i kod bolesti srca i krvnih sudova.

Antioksidantni vitamini i drugi antioksidanti koji se dobijaju iz hranljivih namirnica su neopohodni u borbi protiv svih bolesti i stanja koja su karakteristična za proces starenja. Amino-kiseline i minerali takođe igraju značajnu ulogu u borbi protiv slobodnih radikala.

Slobodni radikali imaju i ulogu da se bore protiv infektivnih bolesti kada uz ćelije imunog sistma učestvuju u  borbi protiv mikroorganizama.Labaratorijskim analizama se mogu dobiti podaci o količini slobodnih radikala prisutnih u krvi.

Da bi se organizam oslobodio slobodnih radikala treba da unosi

-Kakao.Zrno kakaoa ima najviše antioksidanasa, tako oni koji vole ovaj napitak, mogu da budu sigurni da su konzumirali pravu stvar. Druga alternativa je tamna čokolada koja sadrži mnogo kakaoa.

Alfa-alfa klice, snižavaju krvni pritisak

Breskve koje sadrže hlorogensku kiselina , sprečava širenje malignih ćelija.Sadrže velike količine A i C, važni oksidanski, vitamini K i E, vitamine B,selen ( inhibira rast tumorksih ćelija, raka debelog creva i pluća, prostate, )

Crvene paprike sadrži vitamine iz grupe B-komplekse, iz grupe vitamina B, mnogo kalijuma, koja šiti od povišenog pritiska i oboljenja kardiovaskularnog sistema.Takođe sadrže mangaln, važan za funkcionisanje nervnog i reproduktivnog sistema

Selen, cink,gvožđe, vitamin A- i namirniice koje ih sadrže odlični su za tirodinu žlezdu

Trešnje bi trebalo jesti svaki dan.

Beli luk- imamnogo selena, povećava vitamina C, E, alfa-lipoinske kiseline i koenzima Q10- protiv katarakte i bronhitisa. Nar, pomorandže, paradajz, sok od brusnice i borovnice, maline, kupine, čiste organizam od slobodnih radikala.

JH