Šta se saznaje iz dnevnog kineskog horoskopa

 

chinese-astrology-signs-years-95322890

 

U kinskoj astrologiji sve analize baziraju na snazi elemenata i uzajamnim aspektima koje obrazuje pet elemenata: VODA, METAL, ZEMLJA,DRVO I VATRA  od kojih se svaki odnosi na neki pravac sveta, svakim vlada neka planeteta, upravlja delom NA raspoloženjem, segmentom života.

Srećni sati se menjaju svakog dana nekih dana mogu da se ponove to znači da je to optimalno povoljno vreme za one aktivnosti koje ste planirali tokom dana, npr. ako se bavite sportom ili muzikom, koristićete poslepodnevne sate ako se bavite pisanjem, učenjem, odgovaraće vam jutarnji sati I sl.

Pri analizi dnevnih uticaja elemenata, treba imati u vidu uvek glavni element, koji vlada godinom, element koji vlada mesecom. Ako postoji kompatibilnost između elementa godine, meseca i dana, povoljni uticaji omogućavaju da energija nesmetano protiče i da se svi problemi lakše rešavaju, kako na ljubavnom tako i na poslovnom planu

Razlika između zapadne i kineske astrologije

U zapadnoj astrologiji raspolažete sa informacijama koje se odnose na 10 planeta koje tranzitiraju  preko 12 zodijačkih znakova. Ne postoji nijedna planeta koja je bitnija od drugih ali se ipak Sunce smatra na neki način najglavnijom planetom jer se njegovim prelaskom preko zodijačkih znakova određuje vladavina jednog znaka ali za tok događaja u životu Sunce nije presudno svojim položajem. Pri dnevnim prognozama po zapadnoj astrologiji mnogo više uticaja imaju aspekti između brzih planeta kao što su Mesec i Merkur ili aspekti između Meseca i drugih planeta dok se na mesečnom i godišnjem nivou uzimaju kao  pokazatelji aspekti koje prave sve planete međusobono, pomračenja Sunca, Meseca kao i asteroidi.

U kineskoj astrologiji pozicija planeta nema nikakve veze sa prognozom jer se ona zasniva na određenom ritmu u prirodi u kojoj se smenuje vladavina elemenata po tačno odeđenom redosledu svake godine, svakog meseca, svakog dana i svaka dva sata. Smenjivanje elemenata u jang ( jakom) i jin ( stanju) i odnos elemenata koji vladaju godinom, mesecom i danom utiču na svaki znak različito u zavisnosti između ostalog i od elementa koji je vladao godinom u kojoj je neko rođen. Svaki znak se pojavlje svakih 12 godina u drugom elementu tako da neko ko je rođen npr. u godini Zmaja može biti pod uticajem vode, drveta, vatre, metala ili zemlje što određuje ne samo njegov karakter nego i će i uticaji biti različiti u zavisnosti od vladavine tekuće godine, meseca i dana. Elementi u kineskoj astrologiji nemaju istu simboliku kao u zapadnoj astrologiji ( vatra, zemlja, vazduh i voda) tako da ako ste rođeni u npr. u znaku Riba ili Raka i pripadate tzv. vodenim znacima nije isto kao kada ste rođeni npr. u godini vodenog Zmaja ili vodenog Pacova.

Elementi se međusobno pomažu ili jedno drugo potiru tj. uništavaju jedno drugo što se odražava na svim nivoima, poslovnom i ljubavnom.

Podznak u kineskom horoskopu se uvek računa na isti način, nezavisno od godine, meseca i dana :

Od

23 h- 1 h- Pacov

1h- 3 h – Bivo

3 h- 5h – Tigar

5h  – 7h – Zec

7h- 9 h – Zmaj

9h- 11h – Zmija

11h- 13h- Konj

13h- 15h- Ovca

15h- 17h – Majmun

17h- 19h – Petao

19h- 21h – Pas

21h- 23h- Vepar

Kada čitate svoj dnevni kineski horoskop uvek pročitajte i horoskop za vaš podznak.

Dnevni kineski horoskop


Photo by:www.horoscopeastrologytarot.com