Godišnji ljubavni horoskop za 2018.za nju i njega-Strelac

ONA

Tejlof Sfit,američka filmska glumica, rođena u znaku Strelca

Vaše raspoloženje zavisi od Jupitera i Neptuna, dva vladaoca vašeg znaka koji su spori a Neptun je već nekoliko godina u segmentu privatnosti a od jesni 2017. Jupiter je ušao u 12.polja takođe privatnosti, tajni, tajnih neprijatelja i potrebe za usamljenošću ili za izloacijom od svih koji vas na neki način iritiraju ili vam njihovo društvo ne prija. Od kako vas je krajem decembra napustio Saturn, osetili ste olakšanje ali ljubavni život nije mnogo ni zaivisio od Saturna osim što je  doneo više kriterijume kada je u pitanju partner i vaša očekivanja od partnera. Merkur, tri puta retrogrdan, planeta vladalac polja partneskih odnosa isuviše je nepouzdan da biste od partnera očekivali konstaktnu pažnju,ljubavi podršku. Ostaje vam Mars kao planeta strasti koja vlada vašim polje erotike, ljubavi i radosti i upravo vam Mars može doneti ove godine brojna iznenađenja. Mars kreće iz polja tajni i sve do 26. januara trebalo bi da raščistite jedan prilično komplikovan odnos sa nekim ko vas više intrigira i pomalo nervira nekim nejanim obećanjima nego što vas čini srećnom. Kada bude ušao u vaš znak krajem januara sve do polovine marta doneće mogućnost nalaženja srodne duše, moguće da će se raditi o sportisti, nekom ko često putuje ili o strancu, možda o osobi koja se bavi umetnošću ili nosi neku vrstu uniforme.

 

Lako ćete naći zajednički jezik sa jednim Ovnom ili Vodolijom ali može se raditi o osobi koja nije slobodna ili vi to nećete znati na početku veze, možda će biti previše zahtevan, previše će vas opterećivati nekim svojim problemima zbog čega možete pomisliti da on i nije tako idealan za vas kako vam se može učiniti na prvi pogled. Kada bude ušao Mars u Vodoliju sredinom maja osetićete olakšanje jer će možda vršiti pritisak od strane te osobe na vas da na nešto pristanete, možda na zajednički posao, na neku vrstu finansijskog aranžmana ili će se raditi o kolegi, i vi ćete ipak od sredine maja shvatiti da možete da imate uticaj na nju  i to će naročito biti naglašeno od kraja juna do septembra kada ćete nekako naizmenično jedno drugom nametati svoju volju i oprobavati snage ko će koga da nadmudri. Nemojte biti previše sigurni u sebe naročito ako se radi o izuzetno posesivnoj osobi koja može postati veoma zahtevna od sredine avgusta do 7.septembra. Tada možete pomisliti i da je možda bolje da raskinete tu vezu i možete jednu Vagu ili nekog Blizanca smatrati mnogo simpatičnijim i jednostavnijim za partnerske odnose od Ovna, Vodolje, Jarca ili Lava.Jesecn je za vas period pun uzbuđenja i mogućih susreta, poznanstava i vi ćete biti u nekoj vrsti euforije, spremni za neku novu vezu ili ako ste u vezi ili braku, da svoje odnose podignete na onaj nivo koji vama odgvoara. Tranzit Jupitera preko Škorpije koji će ići ka vašem znaku u koji će ući 8.novembra doneće pojačanu intuiciju i vi ćete tačno znati kome treba da poklonite poverenje i kakvu vrstu komunikacije da nametnete osobi koja će vam se dopasti, čak i ako se bude radilo o tajnoj vezi. Jedna Vaga, Ribe ili Bik mogu biti za vas tada posebno intrigantni.


ON

Bred Pit, američki filmski gluma, rođen u znaku Strelca

Kada je ljubav u pitanju postajete mnogo odgovorniji i mnogo zahtevniji jer je Saturn, planeta discipline, strogosti i strpljenja ušao u Jarca i možete biti skloni da prispitujete svoje odluke, one koje se odnose na ljubavni život koje ste donosili u poslednjih pet godina a koje vam nisu išle naruku ili možete smatrati da ste se previše žrtvovali za partnerku koja možda nije  ni shvatala šta vi za nju činite. Trebalo bi da budete više okrenuti ka svojim pravim potrebama, da se ne obazirete na raspoloženje partnerke, bilo da ste u stalnoj vezi ili se radi o nekadašnjoj partnerki sa kojom iz nekih razloga imate neku vrstu odnosa, možda čak i niste mnogo emotivno angažovani ili ako ste u nekoj vrsti tajne veze  bilo bi dobro da  pokušate da saznate koji su pravi motivi vaše partnerke zašto je sa vama.

Vaš ljubavni život će biti onakav kakvog ga napravite.Saturn i Pluton, dve spore i jake planete su u vašem segmentu koji oslikava šta se vama dopada, šta je vama potrebno, koji je sistem vaših vrednosti. Vi ćete ga primeniti i na ljubavni život zbog čega možete često i odabrati da budete sami pre nego sa nekim ko vam ne odgovara.  Mnogi Strelci su u vezi sa Blizancima,znak u koji pada njihovo polje partnerskih odnosa i ma u kom znaku da vam je partner rođen, trebalo bi da obratite pažnju na period kada Merkur bude išao retrogradnim hodom a to će biti

Od 23.marta sa 16.Ovna do 15.aprila kreće direktno sa 4.Ovna
Od- 26.jul sa 23.Lava do 19.avgusta kada kreće direktno sa 11.stepena Lava i ponovo 17. Novembra sa 13.stepena vašeg znaka ( Strelca) vraća se u Škorpju 6.decembra i   ponovo ulazi u vaš znak 12. decembra.

 

Ovi tranziti Merkura, koji simbolizuju vašu partnerku  ma koji da je znak ili podznak  ukazuju na njenu kolebljivost, nepostojanost i dvoumljenje a kako padaju u vatrene znake, radiće se o emotivnom odnosu punom dinamike. Kako petim poljem ljubavi vlada Mars, verovatno će imati najveći uticaj na predstavnike vašeg znaka. To bi mogla biti i neka Vodolija ili neki Ovan.  Morate biti dobar taktičar i ne treba da previše izlažete partnerki svoje planove, svakako ne bi trebalo da je kritikujete jer je naglašen znak Jarca u odnosu na njeno Sunce, polje ljubmore i posesivnosti tako da ona može svaku vašu kritiku ili primedbu,bilo šta što vi kažete a njoj se ne dopadne shvatiti kao kritiku na njen račun. Ljubomora može biti ozbiljan problem i sa vaše strane i kada je u pitanju veza sa nekim vatrenim znakom.  Ulazak Marsa u znak Vodolije sredinom maja pruža dobre mogućnosti za lepu ljubav sa osobom koja zna šta hoće, koja je izuzetno atraktivna, dinamična, spremna da se sa vama viđa, ali moguće pod njenim uslovima. Vi ćete pristati na sve dok se ne budete krajem juna zapitali zapravo zašto uvek popuštate jer tada kreće retrogradni hod Marsa do početka septembra kada će ponovo direktnim hodom ući u znak Vodolije i vi ćete mnogo lakše i bolje komunicirati sa partnerkom, naročito ako se radi o nekom vatrenom ili vazdušnom znaku. Sve do 15.novembra tranzit Marsa će vam odgovarati da bi zatim ušao u znak Riba što nije loše iako je Mars slab i u četvrtom polju i u Ribama ali to može, kada su ljubavni odnosi u pitanju da donse u stvari potrebu za većoj prisnošću i moguće da ćete razmišljati o zajedničkom životu ili o stupnaju u brak. Kako će 8.novembra Jupiter ući u vaše polje ličnosti, postaćete veći optimista kada su u pitanju vaši lični ciljevi u koje sada i harmoničan odnos sa partnerkom. Ako vam se dopada osoba koja ima bilo kakve veze sa inostranstvom, najverovatnije da će od novembra vaš ljubavni život ići ka fazi stabilizacije.

 J.Holclajtner