Godišnji poslovni horoskop za 2018.- Jarac

Vaš znak je naglašen tranzitnim Plutonom od 2009. godine i kako ova planeta moći, harizme i finansija vlada vašim poljem javnosti, prijatelja i poljem privatnosti, što može izgledati paradoksalno a egzaltiran je u polju posla, vi ste maksimalno posvećeni onim čime se bavite. To je naglašeno kod svih generacija osim možda kod rođenih početkom 70tih jer oni mogu biti pomalo konfuzni u sferi posla i privanog biznisa ali ipak, Pluton je isuviše jak da bi bilo koja planeta mogla da ga ugroze. Vaše prvo polje ličnosti biće ojačano i tranzitnim Saturnom, vladaocem vašeg znaka donoseći vam mogućnost da realizujete svoje dugogodišnje planove kada je  u pitanju vaša karijera. Mars je planeta energičnosti i ove godine će biti veoma naglašen već od samog početka godine jer ćete imati brojne ponude, mogućnost da realizujete svoje planove sve do kraja juna. Do tada ćete biti pod velikim uticajem Marsa i Jupitera i bez obzira što će tokom druge polovine marta i prve polovine aprila Merkur, planeta koja vlada poljem svakodnevnih aktivnosti i poljem inostranstva ići će retrogradnim hodom od 23.marta do 15.aprila i tada možete biti posvećeni nekom poslu koji zahteva dobru organizaciju i spremnost da se bavite poslom koji možete veoma dobro da unovčite. Ipak, dok Mars bude prelazio preko Strelca od 26. januara do sredine marta, koristite snagu svoje intuicije i pokušajte da se više posvetite razvijanju svojih kreativnih potencijala jer će vam biti od velike koristi tokom cele godine.

Mars u konjuknkciji sa Saturnom od 21.marta do 14.aprila može doneti priličan stres rođenima pred sam kraj decembra i prvih dana januara jer mogu imati problema u saradnji sa podjednako ambicioznim,svojeglavim saradnicima. Tada bi bilo dobro da sebe poštedite nepotrebnih napora i fizičkih i svake druge vrste jer ćete u stvari biti skloni da se inatite oko nebitnih pitanja ili da podmećete leđa za nešto što mogu i drugi da urade.

Ako želite da se bavite privatnim poslom, trebalo bi da napravite dobru koncepciju onoga čime želite da se bavite. Vi morate da budete nosilac posla, ne bi trebalo da dozvolite nikom da se meša u vaše poslove.Možete dobiti ideju i u vezi sa nekim dodatnim poslom koji bi mogao da vam donese dobre prihode. Od sredine aprila kreće retrogradni Saturn sve do 6.septembra što vam može doneti povremeno nešto pomirljiviji stav prema saradnicima ili ćete razmišljati o načinu kako bi trebalo da drugačije organizjete posao tako da vam ostane mnogo više vremena, naročito ako ste decembarski Jarac, za neku kreativnu delatnost. Od kraja aprila do kraja septembra napet aspekt između Marsa i Urana može doneti potrebu da realizujete svoje planove ma po koju cenu ali čak i ako nastanu problemi na koje niste računali dobar aspekt između Saturna i Urana od kraja maja sve do kraja godine, čini vas izuzetno zaštićenim od loših uticaja, naročito kada je u pitanju neki dugoročni projekat ili posao od koga nemate nameru da odustanete.

Leto je posebno uzbudljivo kada Mars, bude na stepenu svoje egzaltacije na 28.stepenu vašeg znaka i vi ćete se osećati moćnim i veoma uticajenim, spremnim da se uključite u neki posao koji zahteva od vas odlučnosti i izdržljivost.Oni koji rade posao koji zahteva uniformu na radu biće posebno veoma ambicozni i spremni da se posvete radu, mogu tada biti unapređeni ali treba da se paze oni koji se bave poslom koji je donekle opasan i koji im može doneti povredu na radu.

Saturn-Uran dobar aspekt od 27.maja dobar aspekt čak i kada se u ret. hodu Uran bude vratio u Ovna sve do 23.novembra. Bez obzira kakve probleme možete imati kada je posao u pitanju sve vreme imate zaštitu od strane Jupitera iz polja prijatelja i javnosti koji će obrazovati dobar aspekt sa Plutonom u vašem znaku a kada 8.novembra bude ušao u Strelca, biće ojačano vaše polje intuicije i saradnje sa inostranstvom.Tranzit Venere,planete koja vlada poljem kreativnosti i karijere može doneti neke neverovatne mogućnosti na poslovnom planu u toku aprila u drugoj polovini maja do sredine juna i od 6.avgusta sve do iduće godine doneće nekoliko sličnih ponuda i Jarac će bukvalno moći da bira šta je za njega najpovoljnije.

Na finansijskom planu ovo je godina mogućih velikih ulaganja ali i dobitaka, naročito ako budete spremni da sve podredite poslu ili ako budete dali prioritet glavnom projektu o kome duže vreme razmišljate. Sada je došao momenta da ga realizujete.

J.Holclajtner