Godišnji poslovni horoskop za 2018.- Škorpija

Za vas kreće jedan vrlo naporan  ali kreativan period početkm godine jer će biti naglašen znak Jarca ali i Mars, suvladalac vašeg znaka do 26.januara u polju ličnosti uz Jupiter podstiče kod vas potrebu za inicijativom posebno u domenu finansija i proširenja saradnje sa stranim firmama. Polje posla će biti naglašeno tranztnim Marsom posle 26. januara do sredine marta a tada sve do sredine maja kreće jedan prilično naporan period jer ćete imati povremeno tešku komunikaciju sa sardnicima koji se mogu ponašati previše svojeglavo i vi nećete umeti da se postavite kako treba. Ako ste samostalni u poslu ovo je period za one koji se bave intelektualnim poslom veoma dobar jer će vaše intelektualne sposobnosti biti naglašene Tranzit Saturna i Plutona preko Jarca daje vam potrebu za isticanjem u domenu intelektualnih delatnosti ali je ovo veoma dobar tranzit i za one koji se bave naučnim radom ili trgovinom.

Ulazite u period pojačane poslovne delatnosti i velikih ambicija ali zapitajte se imate li dovoljno energije da sami sprovedete svoje zamisli u delo. Malo toga vam ide naruku jer kao da vaši saradnici nisu u stanju da prate vaš tempo. Pozicija Venere od aprila do jeseni ukazuje da možete mnogo bolje sarađivati sa ženama nego sa muškarcima ma kog pola da ste. Trebalo bi da se spremite za sve ono što vas tek čeka kada Mars, planeta agreisnovsti bude ušao u vaše četvrto polje privatnosti i privatnog biznisa sredinom maja. Tada ćete morati da menjate taktiku i da pokažete mnogo više razumevanja za saradnike. Nemojte po svaku cenu sklapati sumnjive poslove jer je leto prilično turbulentno a od 13.avgusta do 7.septembra možete biti prevareni od strane nekog u koga ćete imati veliko poverenje. Potrebno je da sa više mudrosti vodite svoje poslove. Komunikacija može biti otežana i zbog neproverenih vesti koje ćete dobijati od saradnika.

Krajem oktobra događaji upravo sada kreću u pravcu u kom ste želeli i zato nemojte biti malodušni naročito ako vas budu izneverili jedan Bik ili neka Vaga ili Pokušajte da na nađete zajednički jezik sa Devicom,Jarcem ili Vodolijom. Početak novembra za vas može označavati potpunu promenu sitaucije jer će vam se učiniti kao da se pokrećete s mrtve tačke i zato pokušajte da iskoristite povoljne okolnosti čak i ako to bude značilo da morate da budete glavni u poslu i neka vrsta šefa ili organizatora.

JH.