Godišnji poslovni horoskop za 2018.- Strelac

 

Oslobodili ste se Saturna ali samo privremeno jer je napustio vaše polje ličnsoti što vas je činilo povremeno veoma nesigurnim i pomalo depresivnim ali kada je posao u pitanju niste ga se oslobodili. Saturn, zahtevna planeta ušao je u polje novca i posla i potreban je da napravite prioritete u životu da ako treba promenite posao ili da razmislite o stručnom usavršavanju jer je prenaglašeno astrološko polje neprijatelja ali i intuicije što znači da neko čeka da zauzme vaše radno mesto ako vi ne budete dovoljno mudri, spremni na promene ili na veće angažovanje da biste ostali tu gde ste i eventualno napredovali. Kako je Merkur, planeta promenljivog raspoloženja, vladalac i vašeg polja partnerskih odnosa i karijere, često u retrogradnom hodu, ne možete se osloniti na vaš smisao za biznis već morate potražiti uporište upravo u tom napornom Saturnu koji je istovremeno i vladalac polja intelekta.

Retrogradni hod Merkura

Od 23.marta sa 16.Ovna do 15.aprila kreće direktno sa 4.Ovna

Od- 26.jul sa 23.Lava do 19.avgusta kada kreće direktno sa 11.stepena Lava i ponovo 17. Novembra sa 13.stepena vašeg znaka ( Strelca) vraća se u Škorpju 6.decembra i   ponovo ulazi u vaš znak 12. decembra.

U toku ovih perioda treba više pažnje posvetiti odnosima sa poslovnim partnerima, šefovima i ne donositi važne odluke u vezi sa karijerom, ne sklapati nove ugovore niti poslovne aranžmane a ako baš morate onda treba otvoriti četvore oči.
Kako je drugi vladalac polja intelekta i posla, Uran, planeta često genijalnosti i smisla za originalne zamisli, promene i inovacije, i prelazi već sedam godina preko znaka Ovna,on vam nije bio od velike pomoći jer je bio u svom padu pa ste i vi bili prilično nesigurni po pitanju zarade i načina kako da uvećate prihode. Ulaskom Urana sredinom maja na početne stepene Bika, pruža vam se prilika od maja do početka novembra, da uradite nešto na poslovnom planu što će biti novina i za vas i za vaše saradnike ili konkurenciju. Moguće da će taj neki nov posao biti sasvim nešto novo u odnosu na ono čime se bavite i ako ste ikada želeli da se bavite privatnim biznisom koji ima veze sa privredom,trgovinom, uzgajanjem nekog voća ili povrća ili ste želeli da imate svoj butik,agenciju, moći ćete da se oprobate u tom poslu ili da ga započnete  a kada se bude vratio u Ovna vi ćete tokom jeseni razrađivati tu ideju da biste tek 2019.shvatili da je neophodna promena kada je u pitanju posao. Tranzit Jupitera vam je od velike koristi iako je slab u Škorpji on vam pruža zaštitu iz 12.polja tajni i neprijatlja i intuicije i vi ste spremni da se angažujete na nekim novim poslovima ili bar da razmišljate o njima rukovođeni svojom intuicijom.

 

Mars, planeta akcije koji  vlada vašim poljem kreativnosti i inicijative prelaziće preko vašeg znaka od 26.januara do sredine marta a tada ulazi u vaše polje posla i novca i doneće situacije u kojima ćete biti izloženi velikim izazovima i naporima ili možete imati probleme sa svojeglavim saradnicima. Moraćete da sačuvate prisustvo duha. Sve do polovine maja, dok Mars bude prelazio preko Jarca imaćete napornu komunikaciju sa mlađim saradnicima, Ovnovima, Škorpijama, Blizancima ili Devicama. Bićete spremni da se prihvatite nekog novog posla koji će možda biti i naporan ali ćete biti uporni da svoje poslove obavite na način na koji će vama to odgovarati.

Retrogradni hod Marsa koji vas uvek podstiče na akciju preko polja intelekta od kraja juna do septembra može doneti neku vrstu zatišja u poslu koji ima veze sa turizmom, medijima, izdavaštvom, trgovinom ili agencijskim poslovima da biste od jeseni krenuli punom parom ka nekim novim poslovima a naročito od 8.novembra kada Jupiter, vladalac vašeg znaka bude ušao posle dvanaest godina ponovo u svoje sedište što može značiti moćnost prosperiteta i nalaženja svog mesta pod suncem. Veoma naporan period može biti od sredine avgusta do 7.septembra kada će Mars kretati direktnim hodom sa stepena na kome je najjači u Jarcu i vi ćete imati utisak da vam neko nešto smešta na poslu. Dobro pazite s kim sklapte poslove, naročito ako se radi o privatnom poslu koji ima veze sa nekim velikim finansijama, posebno ako ste angažovani u domenu građevine, nekretnina.

J.Holclajtner