Godišnji poslovni horoskop za 2018. -Vaga

 

Naglašen znak Jarca sa Saturnom i Pluton, čak i kada budu išli tokom godine retrogradnim hodom  neće vas sprečiti da počnete da se ozbiljnije bavite svojim ličnim potrebama da se više posvetite svojim dugogodišnjim planovima i realizaciji želja koje se odnose na neke velike projekte koji bi mogli biti odraz vaših istinskih duhovnih i umetničkih ili naučničkih potreba. Mnoge Vage su umetnici i rade u medijima ili se bave pitanjima od opšteg interesa tako da ćete čak i ako se bavite pravima, ekonomijom ili nekim konkretnim poslom, građevinom, arhitekturom opet imati mogučnost da onome čime se bavite date lični pečat. Sve vaše sposobnosti mogu da dođu do izražaja jer je Jupiter, planeta nadahnuća u vašoj drugoj kući posla i novca i čak oslabljen u Škorpiji neće biti ništa manje uticajan u sferi poslova. Na finansijskom planu možete čak mnogo bolje stajati jer ćete verovatno naći neku vrstu pomoći, kredita, neko će vas finansirati, možda će se raditi o sponzorima. Saturn u Jarcu donosi suštinsku promenu na planu posla u privatnoj firmi i bilo bi dobro da se više angažujete.Blagonaklone kolege će vas predložiti za neku veoma odgovornu poziciju ili stručno usavršavanje u inostransvu . Ulaskom Marsa u znak Vodolije 17.maja može doneti potrebu za proširenjem poslovne saradnje upravo sa predstavnikom ovog znaka, sa Ovnom ili Jarcem i dobićete priliku da popravite finansije preko takvog oblika saradnje ali krajem juna poslovi se mogu komplikovati i vi ćete verovatno možda biti malo demoralisani ali sačekajte jesen jer će Venera tokom cele godine biti prilično “napadnuta” napetim aspektim sa raznim planetama a ujesen će ići retrogradnim hodom preko vašeg znaka i Škorpije i doneće vam jasniji uvid u vašu poziciju na poslu tek u novembru kada i Jupiter bude ušao u znak Strelca.

 

Ulazite u period pojačane poslovne  aktivnosti naročito ako se bavite privatnim poslom kao i velikih ambicija ali zapitajte se imate li dovoljno energije da sami sprovedete svoje zamisli u delo.Početak godine može doneti nesigurne poslovne partnere koji gledaju samo svoje interese. Od marta do maja možete dobijati razne poslovne ponude od kojih će neke biti privlačne, neke nedovoljno realne po pitanju profitabilnosti.

Malo toga vam ide naruku ako pokušate da budete slobodan strelac uvereni da sve možete sami. Mnogi će vam se obraćati za pomoć i želeće da rade sa vama. Sve dok retorgradni Mars, vladalac vašeg polja partnerskih odnosa, kako poslovnih tako i emotivnih ne krene direktnim hodom sredinom septembra, ne bi trebalo da rizikujete u poslu sa Vodolijom, Jarcem ili Lavom, naročito od kraja juna do polovine septembra a posebno u periodu od 13.avgusta do 7.septembra. Pluton, planeta koja vlada vašim novcem je u polju nekretnina tako da bi trebalo da rešite neka veoma važna pitanja u vezi sa novcem i karijerom.

JH.