Horoskop prve Mesečeve četvrti u Ribama 15.12.2018.godine

Mnogi znaci će biti skloni tajnim vezama

Svaka Mesečeva četvrt predstavlja mali planetarni događaj i donosi mogućnost nalaženja rešenja za neki problem ili otvara neke nove mogućnosti kada su u pitanju određeni segmenti života. Što se tiče prve Mesečeve četvrti ona uvek predstavlja nekakav početak ili podsticaj da se krene u određenom pravcu a u kome će to biti zavisi od astrološke kuće u koju pada Mesečeva četvrt u ličnom horoskopu i od samog horoskopa prve Mesečeve četvrti.

Ovogodišnja prva Mesečeva četvrt u Ribama ima podznakna 22. stepenu Ovna i smatra se nepovoljnim stepenom jer je simbolika dvostruke snage Meseca koji vlada Dvojkom što daje Četvorku (stara žena, ograničenje, moć, dom) a Mesec utiče na emocije

Uran u prvoj zodijačkoj kući ovog horoskopa govori o potrebi za promenama u dobrom aspektu sa Suncem u 9. kući zbog čega treba potražiti rešenje u kontaktima sa strancima.

Mars je na 18. stepenu, nepovoljnom, treba se paziti nekih podvala i zamki jer je Mars u napetom aspektu sa Suncem u 9. kući i svako ko putuje u inostranstvo treba da bude oprezan. Naglašeno 12. polje tajni, tajnih dogovora, tajnih ljubavi.

U prvoj astrološko kući Uran na 28. stepenu retr. – bunt, potreba za promenama, očekivanje proemena i iniciranje promena i pošto je u  kvadratu sa Plutonom u 10. kući  svi koji misle da su vlast i moć pokazivaće to na neočekivan i neprihvatljiv način a Saturn na osi 10. i daje dignitet onima koji zaista imaju časne namere,  i koji se ponašaju autoritativno. Karma je na vrhu 10.kuće u Jarcu, zbog čega treba ispoštovati pravila u okviru sibolike ove kuće- vlast, autoriteti.

Sunce u 9. kući govori o pomoći iz inostranstva i svako ko se oslanja na pomoć iz inostranstva dobiće je. Naglašena je zakonodavna vlast.Svako ko radi sa strancima može očekivati pomoć i prosperitet.

Prva kuća zahvata i znak Bika a Mars u 12.- i Venera u 7. govori o tajnim dogovorima i Mesec kao vladalac 4.kuće- privatnost, zatvoreni krugovi, to se može odnositi i na one koji rešavaju probleme u privatnom životu i to se drži u nekoj vrsti tajnosti čak i od najbližih.

Horoskop koji ukazuje na mogućnost zavere, autoriteti moraju da pokažu svoju autoritativnost.

Vrh 8.kuće  u Škorpiji i tu se nalazi Venera tako da je moguća tajna ljubav i ljubavna veza. Mogućnost nekog interesantnog susreta ili neočekivanog flerta, poznanstva, postoji mogućnosti susreta u tajnosti i želja da se tako nešto dogodi. Jako naglašena 8. kuća sa Merkurom i  Jupiteorm, mogući ugovori sa strancima. 12.kuća govori o osećanju ugroženosti i strahu.

Inostranstvo i poslovi sa strancima donose pomoć i korist. Svako može da se na svoj način oseti izneverenim i postoji simbolika agresivnosti žena ili uniformisanih lica.Žene mogu da budu neprijatne u komunikaciji, ljubomora i posesivnost su dominantni. Atmosfera u domu nije baš prijatna i terba se obuzdati od ishitrenih akcija.

OVAN (21.3.- 20.4.)

Što ima više veze sa unifrmomm na profesionalnom planu, to ima više problema a i svoje lične planove i želje treba da drži u tajnostiMoguća je i tajna romansa i tajna ljubav, emocije koje su prejake da bi Ovan odoleo. Ovan može pomislti da mu neko radi nešto iza leđa i moguće da se oseća kao da partner motri na njega.

Mesec vlada astrološkom kućom doma i Ovan se oseća neshvaćenim u svom domu ili mora da pokaže mnogo više požrtvovanosti.Razne zakulisne igre su moguće. Ovan vodi tajne razgovore možda se ne oseća dobro i može da ima psihičke probleme. Mladi Ovan pravi dogovor sa majkom da bi nešto dobio od oca. Možda Ovan želi u inostranstvo ali neko pokušava da ga u tome osujeti.

bik

BIK (21.4.- 20.4.)

Biku je sve jasno, gleda na sve filozofski ima dobre prijatelje od kojih će saznati istinu nešto što je za njega veoma bitno i to će imati uticaja na neke njegove dalje planove u vezi sa inostranstvom. Može da dođe do nekog novca. Trebalo bi da bude krajnje praktičan i da se bavi svojim poslom i da gleda da što više zaradi. Treba da se osloni na savete starijih osoba i onih koji imaju iskustva u radu sa tim zemljama.

Bik može da doživi lepo iznenađenje od prijatelja, neku ponudu, pomoć ili će se Biku udvarati osoba koja ima veze sa uniformom. Plemenitost jednog Bika nailazi na odobravanje i pohvalu pretpostavljenih zbog čega Bik može očekivati unapređenje  u službi ili ako traži posao može ga naći u roku od 7 – 14 dana.

blizanci

BLIZANCI (22.5.- 21.6.)

Moguća je saradnja sa nekim ko ima strano prezime ili sa nekim ko živi u inostranstvom i posao u okviru timskog rada. Moguće da će Blizanci ostvariti zajedničku saradnju sa Strelcem ili nekim drugim Blizancem. Vodolija podržava Blizance.

Napet aspekt sa članovima porodice, trebalo bi da se Blizanci uzdrže od rasprava sa ženama iz doma u pitanju su i osporavanje Blizancima u vezi sa njihovim željama. Trebalo bi da se isključe i da gledaju samo svoje interese i svoj posao. Ako su u vezi imaju podršku partnera ukoliko su slobodni, trebalo bi da više izlaze i da prošire krug poznanika. Slobodni Blizanci mogu očekivati neko poznanstvo koje bi moglo biti za njih veoma značajno u svakom pogledu jer se radi o osobi sa kojom mogu često putovati.

RAK (21.6. – 22.7)

Može da doživi neko neprijatno iznaneđnje od osobe koja ima veze sa nemačkim jezičkim područjem. Simbolika tajnih poslova u koje se Rak upetljao i ako je nešto radio što nije bilo baš po moralnim i etičkim principima ili sa zakonom može da bude suočen sa problemima i sa strancima.

U ljubavi je nešto dosta nejasno ili ne zna šta hoće ili partner pokušava da na mala vrata uđe negde gde ne pripada ili na partnera jednog Raka vrše pritisak. Trigon Venera i Neptunom i Saturnom pravi dobar aspekt. Mesec i Sunce u napetom aspektu, Rak će morati da donese odluku koja će ga dosta koštati i nervno i finansijski

Lav

LAV ( 23.7.- 23.8.)

Izuzetno naporan horoskop u osmoj kući se nalaze tri planete a vladalac 12. pada u 12. ovog horoskopa a 12.kuća u 8. jednog Lava. Lav   je ušao u kompliovanu poslovnu situaciju, napravio je pogrešnu procenu, pokušava da se opravda sam pred sobom a i prijatelji su prilično nepouzdani. Nema baš mnogo ni svog novca. Može doći do nekog novca preko nekog posla koji nije baš legalan ili je veoma rizičan osim u slučaju da se radi o nekom ekskluzivnom poslu, o nekom umetničkom ili naučnom projektu i kada to obelodani može da dođe do izražaja ali može da bude deo nečega što je nelegalno i neproduktivno a može da ima i neke zdravstvene probleme. Lav treba da se posveti radu i da se okrene na nekim višim ciljevima i usavršavanju i saradnji sa strancima.Lavu je potrebna promena, neka okrene nov list

DEVICA ( 23.8.- 23.9.)

Može da dođe do nekog novcva takođe u radu sa strancima ili sa osobama koje rade sa strancima npr. sponzor  ili se radi o  nekom ko je otvorio privatnu firmu a zardio u inostranstvom.U ljubavi Devica je prilično nesigurna jer je partner nervozan. Partner jedne Device je prilično opterećen u svakom pogledu. Partner je prilično na kraju sa nervima. Neko nov ko se pojavi bilo u društvenim krugovima, kao potencijalni partner bilo poslovn ili ljubavni može da bude prilično nepouzdana.Devica može da poveruje u ono što joj se predstavi kao neka bajkovita priča ali Devica može da upozna nekog ko će je fascinirati i moguće da će iza toga stajati i neka ozbiljna ponuda i treba da razotkrije i o čemu se zaista radi.Devica mora da bude realna i da se raspita o osobi npr. O Ovnu, Raku ili Škorpiji i da sazna o čemu se u stvari radi. Umetnički nastrojene Device mogu dobiti dobru šansu.

 

VAGA (23.9.- 23.10.)

Naporan period za Vagu jer prva Mesečeva četvrt pada  u polje svakodnevnih aktivnosti a Vaga se oseća nesigurnom na poslu i traži pouzdane saradnike ali takve ne nalazi. Može stupiti u konflikt sa mnogima jer je nezadovoljna svojim statusom.Partner je prilično nepouzdan i Vaga nema osećaj da će ona druga strana poštovati sve dogovore. Vaga mora da reši pravinim putem nešto što joj je veoma bitno a moguće a to ima posla sa nekim dalekim zemljama, prekookenaskim zemljama. Moguće da će morati da se bavi i partnerovim problemima, zdravstvene prirode i Vaga može da se oseti slabo ili da ima pad imuniteta.Na nevrni sistem Vage se reflektuju problemi partnera jer on ima osećanje nesigurnosti i moguće da ima neke ozbiljnije probleme za koje mu je potrebna podrška Vage.

 

 skorpija

ŠKORPIJA ( 23.10.- 21.11.)

Sigurna je u ono što oseća i što hoće, postoji simbolika tajne veze ili ljubavi a ukoliko se bavi nekim ozbiljnim poslom ili na ozbiljnom projektu;  oblasti kao što su medicina, posao u vojsci ili u firmama gde se nosi određena vrsta uniforme ili dres kod, istraživački centar, hemijska industrija, ili farmacija.Škorpije koje su angažovane na nekom  umetničkom projektu i to može doneti Škorpiji korist a u ljubavi postoji mogućnost ulaženja u neku emotivnu vezu koja može biti veoma burna ili veoma dramatična. Škorpija može doneti važnu odluku koja se tiče ulaska u brak ili u vezi sa odlaskom u inostranstvo, prelaska u novu firmu. Veoma burni događaji mogu Škorpiju doneti pad imuniteta ili nesanicu, naročito ako bude nesigurna u svoje stavove. Moguć je susret sa nekim ko je zaljubljen u Škorpiju.

 

 strelac

STRELAC ( 22.11.- 21.12.)

Prva Mesečeva četvrt  u astrološkoj kući koja simbolizuje dom može doneti potrebu da se razgovara o nečemu suštinskom ali Strelac će pre biti spreman da se postavi pasivno i da čeka da mu drugi rešavaju probleme umesto da on mnogo toga što može reši. Postoji potreba za mirnom i harmoničnom porodičnom atmosferoma a upravo bi u domu moglo da se dešava mnogo toga što Strelcu ne odgovara, možda će neki član porodice biti previše zahtevan. Strelac nije svestan svih opasnosti ili minimizira probleme. Razgovori u firmi, naročito ako se radi o velikoj privatnoj firmi ili nekoj u kojoj se nosi neka vrsta zaštitne uniforme zamaraju Strelca. Pokušava da ima razumevanja za svoje bližnje. Neko s kim Strelac živi zajedno je pod opterećenjem , moguće da ima finansijske probleme. Strelac zna šta radi i posvećen je poslu. Veoma je uporan da istera nešto što je sebi zacrato. Ima pomoć od nekog na koga nije računao.

 

Jarac

JARAC ( 22.12.- 19.1.)

Jarac je svestan je svih svojih sposobnosti i uticaja koji ima na druge ali to verovano ne koristi u dovoljnoj meri. Pokušava da se postavi fer prema nekim osobama koje možda to i ne zaslužuju ali on je spreman da im da novu šansu iako je prilično nevozan i psihički iscrpljen. Ako se bavi umetnošću, tomu pruža zadovoljstvo i to ga duhovno ispunjava.. Pronašao je sebe i prihvata okolnosti koje možda nisu povoljne a mašta o nečemu što zahteva mnogo više vremena i koncentracije koja je najverovatnije j slaba zbog tri planeta u polju mentalnog stanja. Ima finansijsku podršku ili moralnu podršku a u stvari mu je potrebna finansijska podrška i potrebno mu je mnogo više novca nego što ima. Moguća je ljubav na kraćem putu ili sa osobom koja često putuje. Jarac pokušava da izbegne rasprave ali ga je u stvari lako provocirati jer je preosetljiv.

VODOLIJA ( 20.1.- 19.2.)

Prva Mesečeva četvrt u drugoj astrološkoj kući posla i novca donosi mnogo toga neočekivanog i moguća je promena plana koju će Vodolija prihvatiti i prilagodiće se nekim novim okolnostima na posl.Spremna je  da se ukluči u realizaciju nekog novog posla koji bi mogao da donse uspeh i ulaže i svoj novac ili novac sponzora. Ima dobar tim a moguće da će ga proširitili napraviti novi. Dobro je organizovana ima neke manje troškove. Ne opterećuje se onim što ne može da reši. Mogući su problemi sa roditeljima a Vodolija izlazi na kraj dobro sa tim problemom. Kada je ljubav u pitanju, vodolija dobo se organzovala i na usluzi je drugima, mnogi je zamaraju svojim prohtevima

 

ribe 

RIBE ( 20.2.- 20.3.)

U znak Riba pada 12. polje neprijatelja i Ribe moraju da naprave neku vrstu tajnog dogovora, postoji simbolika nekih tajnih zadataka. Ipak, kako je prva Mesečeva četvrt u ovom znaku, one se osećaju pozvanim da reše neke probleme i da se postave energično i daju na znanje da ne žele da o nekim stvarima uopšte polemišu. Ribe koje rade za ozbiljnu ili državanu firmu imaju veliku obavezu da to odrade kako trebe. Neće doneti odluku samostalno a Jarac i Škoropija mogu da odigraju  uz Vagu veoma važnu ulogu. Ribe očekuju možda očekuju preokret nabolje i nadaju se da će se situacija okrenuti u njihovu korist. U pogledu ljubavi ne bi trebalo da se previše brinu jer je partner naklonjen Ribama i ponašaju se korektno prema partneru