Ljubavne zablude dama i samouverenih muškaraca

Venera u Blizancima uglavnom u natalnom horoskopu  žene simbolizuje njen mladolik izgled, pomalo i naivnosti sklonost ka površnom zaljubljivanju, bar u mladosti. Takve osobe su tokom celog života impresionirane umetnicima, ekscentričnim osobama, lako ih je osvojiti humorom.One dame koje imaju u svom horoskopu Veneru od 3.-20.stepena Blizanaca posebno su sklone poslednjih godina ( zbog sporog tranzita Neptuna) da se olako upuštaju u veze sa lekarima, naučnicim, umetnicima, moguće i osobama koje su sklone alkoholu, opijatima ili nestalnim partnerima. Protekle dve godine njihova Venera je obrazovala i napt aspekt sa Saturnom i mnoge su se emotivno vezale za starije partnere, očekivajući od njih više nego što su spremni da pruže.

Kada Venera u tranzitu kao što je to slučaj poslednjih nedelju danaa taj aspekt će se osećati do 22.jula, obrazuje napet aspekt iz Balizanaca sa Neptunom u Ribama ( a poslednjih pet dana ovog peirioda i sve do kraja jula i sa Saturnom) velik su očekivanja od nekog ko je prilično nepouzdan, okupiran svojom karijerom i sklon da fascinira okolinu, da daje obećanja bez pokrića. Mlade ili slobodne dama, naročito rođene u Ovnu, Blizancima, Lavu, Devici, Vagi, Strelcu i Vodoliji sklone su da se zanose nerealnim očekivanjima. Ovaj tranzit kod slobodnih, rođenih u ovim znacima podstiče želju za obnovom veza koje nemaju veliku perspektivu ili koje su daleko od njihovih očekivanja. Od partnera rođenog u znaku Riba, Device ili Strelca, teško da možete dobiti to čemu se nadate. Stabilne i jake znake kao što su Škorpija i Jarac izbegavate jer su previše zahtevni i principijelni. Ovaj tranzit Venere koja obrazuje aspekt sa Neptunom i Saturnom deluje i na muškarce koji se mogu zaljubiti u prilično nepouzdane osobe, sklone da slede samo svoje potrebe a koje deluju šarmantno, lepršavo i ostavljaju utisak osoba sa kojima je lako komunicirati, međutim,generalno sve žene mogu u ovom periodu, osim onih koje imaju izrazito dobro aspektovanu Veneru u natalnom horoskopu koja nije trenutno ni u kakvom aspekstu sa Saturnom, Neptunom i tranzitnom Venerom, biti površne kod donošenja važnih odluka u vezi sa ljubavnim životom. Muškarci Blizanci, Ribe i Streci i poneka Devica, mogu biti skloni donošenju pogrešnih poslovnig odluka, bilo zbog loše informisanosti ili zbog potrebe da drugima nametnu svoj stav. Muškarci Blizanci, Ribe, Strelci i Device koji imaju u srednjoj dekadi znaka Saturn mogu biti previše zahtevni po bilo kom pitanju, mogu doneti pogrešne odluke i kada se radi o njihovom statusu na poslu ili po pitanju nekretnina.

Ipak, ovaj „zavodnički“ aspekt Venera- Neptun malo koga ostavlja ravnodušnim i malo ko odoli da se ne zaljubi ili ne zaintersuje za neku šarmantnu, elokventnu, talentovanu osobu, moguće iz sveta medija ili umetnosti.

J.Holclajtner