Releve,studio da za pokret igru i ritam

 

U Beogradu u ulici Bore Vukmirovića 14/Mije Kovačevića 10 ( dva ulaza) a u RELEVE, studiju za pokret igru i ritam održavaju se časovi za decu i omladinu, za starije uzraste, za odrasle, prilagođeni upravo određenim uzrastima u svrhu očuvanja zdravlja, gipkosti i elastičnosti tetiva, zglobova i opšte stabilnosti organizma.

Za decu učenje baletskih i drugih ritmičkih pokreta povoljno utiče na psihofizički razvoj i može biti uvod u baletsku tehniku za one koji žele da nastave da uče balet a za one koji žele samo radi rekreacije, doprinosi boljem držanju tela, ispravljanju raznih manjih defortmiteta kičme i pogodni su za decu koja ne žele da se bave nekim sportom ( ili kao dodatna aktivnost) već ih roditelji usmeravaju na neki umereniji način postizanja čvrstoće i razvijanja mišića.

U zrelom i poznom dobu baletski i ritmički pokreti povoljno deluju na moždanu aktivnost jer doprinose stabilnosti koja je često poremećena usled dugotrajnog sedenja na radnom mestu, posebno za kompjuterom. Istraživanja su pokazala da fizička stabilnost koja s godinama opada ( teturanje u hodu, vrtoglavice, slabi mišići nogu, leđa, vratnog dela kičme) dikretno utiče na ishranjenost mozga, na sposobnost kongitivnog mišljenja na emocionalno stanje i olakšava depresivna raspoloženja i slabost memorije. Socijizacija u svakom uzrastu je upravo ono što takođe ima pozitivan efekat kod ovih vežbi.


Za zrelo doba ove vežbe su posebno korisne jer smanju mogućnost od nastaka osteoporoze ili usporavaju već uznapredovanu jer fizičke vežbe utiču na sposobnost organizma da deponuje kalcijum u kosti tako da uz blagotvorno delovanje smirujuće muzike doprinose očuvanju psihičkog i fizičkog zdravlja.

Sve informacija na telefon 064-1960-459.