Šta donosi Sunce u Škorpiji

 

Horoskop ulaska Sunca u znak Škorpije na dan 23.10.2019. u  Beogradu u 19.20 h

Horoskop prelaska Sunca iz jednog u drugi znak uvek donosi promenu energije i kako je Vaga pod uticajem Venere i Saturna, ulazak Sunca u znak Škorpije doneće uticaj Marsa i Plutona, planeta koje vladaju Škorpijom ali i Urana i Merkura koji su egzaltirani u ovom znaku. Uran i Merkur su planete intelekta, novih tehnologija i načina komunikacije a Mars i Pluton planete energičnosti. U zavisnosti od njihove pozicije unutar horoskopa tumači se i uticaj ovih planeta.

Sunce u opoziciji sa Uranom u ovom horoskou-donosi revolucionarne promene na finansijskom planu. Podznak horoskopa je na 6.stepenu Blizanca sa Merkurom, planetom koja vlada ovim horoskopom u 6.astrološkoj kući u kojoj je Merkur jak u Škorpiji u kojoj je takođe jak i simbolizuje mlade, intelekt, bunt jer je u opoziciji sa Algolom u 12.kući tajni i tajnih neprijatelja.Mesec u kvadratu sa Merkurom donosi nervozu i nestrpljenje naroda, žena.Mesec je nad fiksnom zvezdom Regulus u Lavu i donosi potrebu za slavom.

Uran, planeta originalnosti i smelosti, promena često romantičnih doživljaja pojaćava imaginaciju i intuiciju. Sunce ulazi u Škorpiju u 6.kuću koja je analogna Devici tako da je racionalni deo psihe naglašen. Merkur na kraju Škorpije govori o strastvenoj osvetoljubivosti i sklnosti ka polemisanju.

Prva kuća ovog horoskopa je prazna, druga kuća u Raku sa Severnim Mesečevim čvorom govori o potrebi da se napravi malo drugačiji sistem vrednosti i da se promeni nešto u pogledu novca, treća astrološka kuća komunikacije i kraćih puteva je prazna u 4.nalazi se Mesec na kraju Lava u dobrom aspektu sa Jupiterom u sedmoj kući i dobro je za brak i za one koji žele da prošire porodicu, moguće da će mnogi doneti odluku o odlaksu u inostranstvo. Peta astrološka kuća ljubavi je u Devici i Vagi sa Marsom u Vagi na 12. stepenu analognom znaku Riba što govori o romantičnim ljubavima i u širem orbisu dobar aspekt sa Jupiterom ukazuje na ljubv na putovanju a napet aspekt sa Saturnom o vezi sa ozbiljnom osobom koja će se postaviti autoritativno. Ova pozicija Marsa je dobra za one koji još nisu ušli u vezu a u nekoga su romantično zaljubljeni i takođe je povoljna za one koji su u nekoj vrsti tajne veze. Mars u Vagi takođe pogoduje umetnicima, mladima i onima koji su od nedavno u vezi ili braku. Ovo je izuzetno romantična pozicija Marsa, zbog čega će tokom vladavine znaka Škorpije mnogi želeti da se vrate starim ljubavima.Mars može ukazivati na pomirenju.Mars u kvadratu sa Saturnom može ukazati i na ljubavnu patnju ako je razlika u godinama mnogo veća. Naglašena šesta kuća sa tri planete i umetnutim znakom Škorpije, nagoveštava nalaženje posla u domenu medicine, usluga, bankarstva, finansijskih ustanova, takođe mnogo posla, kako redovnog tako i honorarnog, posao u ustanovama gde se nosi neka vrsta uniforme na radu.

Sedma astrološka kuća sa Jupiterom u Strelcu je veoma povoljna za one koji su zaljubljeni u one koji imaju bilo kakve veze sa inostranstvom i razdvojeni su od partnera, naročito ako se radi o osobama koje grade karijeru u inostranstvu ili rade za strane firme. Mnogi parovi će putovati u inostranstvo ili će se odlučiti da odu da žive u inostranstvu.Osma astrološka kuća nije dobra sa Saturnom u Jarcu može ukazivati na probleme sa zakonom ili naglašenu konkurenciju u ljubavi ili poslu ali Saturn u sekstilu sa Venerom govori o mogućnosti da se takva situacija prevaziđe i o mogućnosti da se nađe neko novo radno mesto moguće u policiji, u medicinskim ustanovama, u građevinskim firmama, za inžinjere, posebno mašinske struke. Pluton planeta moći i uticaja u devetoj kući inostranstva znači da Vas sve previše dotiče da se ne snalazite i da ćete s obzirom da je Saturn u dobrom aspektu sa Venerom i Merkurom naći način da se rešite tenzije na poslu ili ćete dobrom organizacijom posla uspeti da dođete do nekog vanrednog prihoda ili novog radnog mesta.Deseta astrološka kuća u Vodoliji koja govori o autoritetima a Uran, vladalac ove kuće u 12.u opozicji sa Suncem govori o buntu na socjalnom planu a u porodičnim odnosima donosi neslaganje. Jedanaesta astrološka kuća sa Neptunom govori o popularnosti umetnika ili o poslu u okviru farmacije ili nekih apotekarskih utanova.Neptun u dobrom aspektu sa Venrom govori o ljubavi sa osobom koja nosi neku vrstu uniforme na radu. Vrh 12.kuće u Ovnu a Mars vladalac ove kuće u petoj potreba za romantizovanom vrstom ljubavi.

J.Holclajtner