Halucinogene biljke kao homeopatski lekovi

velebilje

U homeopatiji vlada pravilo slično se sličnim leči i to ponekad može da se bukvalno primeni a ponekad pacijent koji dobije npr. lek Lachesis – zmijski otrov  pomisli kakve veze ima za tim lekom. U homepatiji se lekovi dele na one koji su na nivou kvantne medicine ( nema farmakoloških tragova) na bazi minerala, biljaka, životinjskih tkiva ili otrova i na bazi telesnih tkiva. Svaki lek ima svoju alternativu tako da možete za jedan smptom dobiti nekoliko lekova i svaki od njih će da deluje na vaše tegobe ali da li je onaj pravi zavisi od psihološke konstitucije pacijenta i od stanja u kome se nalazi.

Opijum, na bazi čaura maka.

(osećanje tuposti i izgubljenosti, neosetljivost na ono što se dešva oko njega, nekontrolisan, nevoljan smeh, oseća se izgubljenim u svojm svetu, nežan, blag bez osećanja uznemirenosti i straha) izgubljen, ravnodušan, apatičan povremeno sklon plakanju, slaba memorija, ponekad manija, delirijum tremens. Daje se i u stanjima posle napada epilepsije, tokom visoke temperature, kod sklonosti mesečarenju.Široki spektar fizičkih simptoma, nejasan vid, neosetljiv na svetlost, izraz lica opušten, deluje izgubljeno, paraliza jezika,problemi sa disanjem, podrhtavanje ruku i nogu, hladnoća u nogama, prijatni snovi izuzetno slikoviti, sklon konvulzijama razne vrse.

Belladona-velebilje

Najčešće se daje kod visoke temeprature, karakteristika ovih pacijenata je da imaju crveno lice, pulsirajuče karotide, pokrete kao da imaju konvulzije, suva usta i grlo, nisu žedni,čak imaju averziju ka vodi. Ne podnose buku, uznemireni, lošije im je od ležanja. Na mentalnom planu pokazuju uznemirenost, manijačno ponašanje, halucinacije, uplašeni, glasno se smeju, uznemireni, preterano osetljivi, memorija može biti jaka ili izuzetno slaba, glavobolja, problemi sa očima,pulsirajuća glavobolja.

Cannabis Indica, dobija se od ekstrata kanabisa

Simptomi : vidi stvari lepšim nego što su, smeje se, egzaltiran, ima potrebu za jakom, bučnom muzikom, intenzivni doživljaji, traži uzbuđenja, okrenut ka spoljašnjem svetu, mnogo priča, u traženju uzbuđenja sklon preterivanju. Slabost u nogama, osećanje nemoći, podrhtavanja, potreba za sigurnošču.

Najsličniji Cannabis Indici je

Anhalonium koji se dobija iz meksičkog kaktusa ili iz žestokog pića ( pulque) koji se pravi od kaktusa iz roda agave. Pacijent kome je potreban ovaj lek ima slabo srce, kao i kod Cannabisa slab puls, deluzije, mnogo iskrivljenih slika stvarnosti, može sebe doživeti kao mrtvog, beži u sanjaranje, snovi su izuzetno živopisni.Uobražava da čuje određene glasove i muziku, nerealna percepcija stvarnosti, stvari izgledaju velike, iskrivljene

Cocaine

Dobija se od biljke koke.

Ako se odvikavate od droge prepustite to lekaru homeopati. Karakteristika onih kojima je potreban ovaj lek je da imaj osečaj da im se ispod kože nalaze crvi ili neka strana tela. Pričljivi su, zanemaruju spoljašnji izgled, imaju osećaj da čuju o sebi neprijatne primedb, ljubomorni su i iracionalni, proširene zenice.Lek za probleme sa očima, glaukom,stomačne tegobe, probleme sa spavanje, podrhtavanja ko d starijih osoba ili ukočenost u rukama i šakama.

Hyoscyamus

Lek koji se dobija od biljke bunike,

Simptomi na mentalnom planu su bizarno ponašanje, nesigurnost, smejanje bez razloga, jake emocije, ljubomora, veseo, osećanje sreće. Veoma religiozan, strah, bes, furiozan, potreba za društvom, potrea da nekog ubije, da bude nag,lascivni govor, nepovezan govor, govori gluposti, uplašen, slaba memorija, škrguče zubima, poteškoće kod gutanja, suvi kašalj, drhtanje nogu, nekontrolisani pokreti nogama, trzaji.

Ovo su samo neki od simptoma kojih ima bezbroj. Homeopata lekar će znati koji lek treba da vam prepiše.

J.Holclajtner


 

Photo :http://sanportal.info