Rekonekcija – naučna fantastika ili nov metod lečenja

Stanko1Stanko Injac – stručnjak za rekonektivno lečenje
tel.063-800-93-05

U razgovoru sa Stankom Injcem, stručnjakom za alternativne oblike lečenja saznajemo mnogo toga interesantnog o rekonekciji što predstavlja njegov poslednji, bar za sada, vid usavršavanja u brojnim oblicima alternativnih oblika lečenja.

Prvi intervju sa Stankom Injcem, fizioterapeutom koji je godinama radio na Reumatološkom institutu u Beogradu, sa sedam godina prakse u švajcarskim medicinskim centrima, diplomom i dugogodišnjom praksom iz šijacu i jumeihi masaže, poborniku meditacije, joge i makrobiotike, praktikantu reikija i sada rekonekcije objavljen je na ovom sajtu još 2008. godine i nalazi se u rubrici Alternativna medicina.

Stanko Injac je pravi čovek za razgovor o alternativnim oblicima lečenja jer ima diplomu iz zvanične medicine čije je znanje godinama primenjivao ali je na sebi u vreme svoje zdravstvene krize sa zapušenjem srčane arterije isprobavao i alternativne oblike lečenja koji su uz ugrađeni stent dali za sada odlične rezultate.

U razgovoru sa Stankom koji deluje smireno poput nekih indijskih gurua ,tibetantskih mudraca, saznajemo kako s možemo relaksirati, kako izvoditi vežbe disanja, kako se pravilno hraniti, kako se osloboditi stresa.

Nakon intervjua koji sam obavila sa Stankom u jesen 2007.  koji je objavljen u časopisu „Bilje i zdravlje“ a zatim na ovom sajtu 2008. počeli su da stižu mnogobrojni pozivi mada je on i pre toga imao svoje pacijente jer reklama po osnovu preporuke i ličnog iskustva je najbolja.

Da li ste opterećeni poslom s obzirom na popularnost koju imate i ovde i u Crnoj Gori?

Ja sebi ne dozvoljavam da budem premoren, znam kolike su mi mogućnosti i ne idem nikada preko granica svojih moći?

Da li ste umorniji od kako primenjujete rekonektivno lečenje na pacijentima ?

Naprotiv. Sve sam odmorniji i imam sve više snage jer rekonektivno lečenje nas koji se bavimo njime kao terapeuti energetski puni ?

Šta je rekonekcija ?

Najslikovitiji opis  ove metode lečenja je umreženje pojedinca u sveopšti informacioni sistem.

Da li ste Vi umreženi u taj sistem ?

Naravno. Ja sam takođe morao da prođem tretman rekonekcije da bih mogao da druge lečim tj. da ga na drugima primenjujem, nezavisno od seminara o rekonekciji koji sam pohađao. Lična rekonekcija se radi samo jednom u životu i to dva dana jedan za drugim i to je ustvari umrežavanje čovekovih meridijana sa meridijanima Zemlje i dalje u energetski sistem kosmosa a rekonektivno isceljivanje je vezano za poboljšanje zdravlja na svim nivoima i radi se tri dana jedan za drugim ili svaki drugi dan.Ako nema nekih vidljivih poboljšanja onda se rekonektivno isceljenje ponavlja posle šest meseci.

I pre razgovora sa Vama čitala sam dosta o rekonekciji i imala ponudu jedne osobe da sličan tretman prmeni na meni, odbila sam. Ta osoba mi se nije svidela. Da li to znači da ona nije dobar terapeut ili je postojao neki drugi razlog ?

Svi imamo afinitet prema nekim osobama i spontano odbijamo pomoć nekih drugih koje nam se ne dopadaju. Treba osluškivati sebe jer smo energetska bića i dobro je što niste prihvatili da na vama tretman primenjuje neko ko Vam nije simpatičan, ta osoba ne bi ni mogla da Vam pomogne.

Da se vratimo na pojam rekonekcije kao umreženja, da li postoji iko ko nije u stanju da se „umreži“ ?

Ako je osoba smirena, zdrava, srećna, ona čak i ako proba tretman rekonekcije šale radi, može a ne mora osetiti nikakvo poboljšanje jer jednostavno nema šta da se rekonektuje. Na žalost, malo je takvih osoba danas i kod nas a i u svetu jer vlada opšta klima nesigurnosti, prete nam smakom sveta, globalnim otpljavanjem, izloženi smo informacijama koje nas uznemiravaju. Retko osoba bez pomoći sa strane može sebi da pomogne. Naravno u boljoj su poziciji oni koji se bave jogom, meditacijom, sportom, koji vode zdrav život.Pitanje je izbora kako ćete sebi pomoći, zapravo uz čiju pomoć

Da li je rekonekcija neki nov način lečenja ili predstavlja drevni način isceljenja koji je sada popularizovan ?

U stvari rekonekcija je metodologija kojom ljudi koji su obučeni za to pomažu osobi da se konektuje sa sveopštim informacionim sistemom koji je direktno povezan sa kosmičkom energijom što znači da je zapravo to nešto što postoji od kada postoji i čovek kao deo tog kosmosa. Mnogi magovi, iscelitelji, šamani, i drugi vračevi su kroz istoriju čovečanstva najverovatnije nesvesno primenjivali ovaj način iscljenja a da pri tom nisu ni znali da će se jednom u budućnost to zvati rekonekcija ali samim tim što su se obraćali Bogu ili bogovima za pomoć oni su tražili  odgovore od viših inteligencija. Sada je savremenom čoveku mnogo jasnije o čemu se radi jer u eri Interneta jasno je svima o čemu pričamo. Naravno ovde se radi o energetskom informacionom sistemu a ne o novim tehnologijama.

Ko je „izmislio“ rekonekciju ? Ja sam čitala dosta o tome ali želim za posetioce našeg sajta da nam Vi to ispričate.

Erik Perl, američki lekar iz Los Anđelesa je prvi promivisao ovaj vid lečenja inače je on dugo godina bio kiropraktičar, lekar koji je imao svoj centar za kiropraktiku i zahvljujući svom iskustvu  rešio je da počne da je populariše i da je praktikuje. Jednog dana šetajući po plaži Los Anđelesa naišao je na jevresku ciganku koja je gledala u karte i rekla mu je da je on  poseduje neke neverovatne sposobnosti da bi trebalo da prođe tretman povezivanja ljudskih sa zemljinim meridijanima što će ga koštati 333 $. Naravno mislio je da se radi o šarlatanstvu, ipak pristao je.Broj 333 su nove frekvencije na kojima on može da preuzima informacije iz kosmosa. Posle tretmana počele su da mu se dešavaju razne čudne stvari, da se gase  i pale svetla sama od sebe, televizor se sam isključi, uključi, na sebi je osećao čudne senzacije a naročito u radu sa pacjentima. Na preporuku jevrejske ciganke  koju je sreo na plaži u Los Anđelesu otišao je  do Francuskinje koja se bavi ezoterijom. Nepoverljiv kao i svi lekari koji se bave zvaničnom medicinom pomislio je kako je potpuno zastranio kada je pristao na sve to. Ipak, nešto ga je nateralo da ode da bi od nje saznao da umesto 2 dnk u molekulu koliko normalno imaju zemljani, on ima tri  dnk u molekulu i da potiče iz sazvežđa Plejada. Ovo je ličilo zaista već na naučnu fantastiku. Njegova misija je bila da ljudima pomaže na energetskom nivou povezujući ih sa kosmičkom energijom putem rekonektivnog lečenja.

Eriku Perlu su počele da stižu poruke iz kosmosa.

Prva je bila- Stiže na Zemlju nova svetlost i informacija
Druga
poruka – To je povezivanje struna ( izraz iz kvantne fizike).
Treća-
To je povezivanje lanaca
Četvrta –
Ti si učietelj, mi smo tu da doprinesemo tvojoj reputaciji.

Bilo je još poruka.

Prekidam Stanka .

Da li Vam je neko rekao da bi to moglo da podseća na rad neke sekte  i na zamajavanje naivnih. Tipično u američkom stilu. Kako ste se „primili“ na celu priču?

Pročitao sam sve o njemu i ništa ne odbacujem kao nemoguće dok ne probam na sebi. Cela priča mi je imala logike. I reiki je povezivanje sa energijama ali je rekonekcija na mnogo višem nivou. Informacione energije su najjače.

Da li mislite na ono „I bi reč“ što se može pročitati u Bibliji ?

Kao što vidite od drevnih vremena informacione energije su smatrane najjačim, savremeni čovek smatra da se u kosmos može prodreti i od kosmosa nešto „uzeti“ samo tehničkim dostignućima. Drevni narodi su imali svoje sisteme kako su to radili. Mi ne znamo koliko je rekonekcija u stvari stara ali očigledno značaj informacija je oduvek bio presudan.
Informaciono polje na nivou kosmosa i kosmičke enegije ima daleko šire značenje od informacija na našem nivou, to je sistem energija koje poseduju znanje o svemu što je bilo, što jeste i što će biti. Savremeni čovek je mnogo više ometen mogućnošću da i sam primi one informacije koje su upravo njemu namenjene jer je okružen raznim aparatima, radio i ostalim talasima, nema kontakt sa zemljom polaritet nebo- zemlja je poremećen kod urbanog čoveka i njemu je više nego ikom potrebno ponvno „umrežavanje“ tj. rekonekcija.

Da li je okruženost betonom, mobilnim telefonima, satelitskim antenama i bežičnim internetom razlog što smo „dekontovani“ ?

To je samo jedan od razloga, informacije koje primamo iz spoljneg sveta kod savremenog čoveka stvarju strah, nesigurnost i slabe njegov imuni sistem, veru u sebe u mogućnost da rešava svoje probleme, na kraju i fizički oboljeva usled nemoći.

Ipak i pored svega što pričate i što izgleda logično, zašto ste poverovali u priču dr. Erika Perla ?

Zato što je kao prvo i sam lekar. Ne radi se o šarlatanu, on nije imao potrebe za tim, imao je svoju praksu, dobro mu je išlo. Nije bilo nikakve logike da se ozbiljan lekar sa dobro razrađenom praksom okrene nesigurnom, nepoznatom alternativnom obliku lečenja ako u to duboko ne veruje i ako to nije isprobao na sebi ?

Kakva su bila njegova iskustva  nakon rekonekcije?

Nakon tretmana rekonekcije koji predstavlja energetski tretman bez dodira on je bio kao  u nekom bunilu što je bila reakcija, previše burna i vrlo retka a zatim se vratio svojoj praksi. Kako on kao kiropraktičar. dodiruje svoje pacijente i on i pacijenti su osećali da su njegove ruke vrele, on je osećao bolove, dobio je plikove na dlanovima dok na kraju nisu počeli da mu krvare. Očigledno neka nova, mnogo jača energija je počela da struji njegovim telom.

Kako da mu poverujemo da je on iz sazvežđa Plejada ?

Ne mora niko da mu veruje, to je stvar ličnog izbora. Ako piše u zapisima Maja, Inka, Kabale kod Nostradamusa da  će frekvence koje on opisuje početi da stižu sa Plejada ( sazvežđe znaka Bika) od 1994.-1995 i da će biti isceliteljske a to se poklapa sa početkom njegovog rada, logično mi je da bi mogao on biti prenosilac tih energija.

Kako biste se osećali kada biste ga videli, šta biste ga pitali ?

Ja sam imao čast i zadovoljstvo da ga upoznam u Beogradu u junu 2009. bio je gost u Sali KPGT ( Kazalište, Pozorište, Gledalište, Teatar) – bivša stara šećerana i sala je bila puna. On je izrazito simpatičn drag čovek,prirodan ništa ne mistifikuje. Demonstrirao je način lečenja, ostavio je sjajan utisak.

Kako izgleda rekonektivni tretman ?

U suštini može izgledati kao običan energoterapeutski tretman. Telo pacijenta se ne dodiruje već pacijent leži a terapeut na oko 10-20 cm od njegovog tela prelazi rukama. Terapeut i pacijent osećaju nekakve senzacije na mestima gde je zablokirana energija. U suštini energija se može zablokirati samo na tačkama koje odgovaraju meridijanima.

Koja je razlika između energoterapije i rekonekcije ?

Energoterapija može da se sprovodi na različite načine, može da se „snima“ organizam, da se čita aura, da se „čisti“ organiziam preko meridijana, bilo vizuelno ili energetski, radi se na fizičkom telu, ovde je u pitanju rad na kompletnom inforamcionom polju jer se povezivanjem sa kosmičkom energijom pri čemu je terapeut samo „kanal“ osoba dovodi u harmoniju sa samom sobom na svakom nivou, fizičkom, emocionalnom, socijalnom, duhovnom.

Kako znate da je nekome bolje baš od rekonekcije ?

Posle rekonektivnog lečenja koje se sastoji od tri tretmana tri dana zaredom ili svaki drugi dan i traju po 30 min. pacijent mora da počne da se oseća bolje. Možda ne odmah, može nastupiti blaga reakcija, sve zavisi koliko su zablokirani meridjiani, nema nikakvih dramatičnih reakcija kao kod dr. Erika Perla, ali osoba mora da se oseća psihički bolje da ima mnogo više energije, da sve probleme lakše rešava. Sve nekako dolazi na svoje mesto.

Vi ste tretirali neke osobe u Crnoj Gori i oni smatraju da je sve ono dobro što im se nakon toga dogodilo u ličnom i poslovnom životu direktan posledica rekonektivnog tretmana kome su se podvrgli ?

To je njihov zaključak, ja smatram da je to logično, cilj rekonekcije je da naše kompletno biće, fizičko, emotivno i informaciono dođe u sklad sa kosmosom i to je sve. Događaji uzimaju onaj tok koji bi trebalo a koji je bio zaustavljen.

Kako se vi osećate u toku tretmana ? Da li možete da „osetite“ pacijente ?

Ja sam kanal između pacijenta i kosmosa, ja se punim energijom i prosleđujem je njima, nisam umoran kao kod  šijacu masaže koja je fizička aktivnost. Najvažnije je da se pacijent opusti i prepusti tretmanu. Važno je da pokuša da ne misli ni na šta, utoliko je bolje ali nezavisno od toga ja osećam gde je zastoj energije. Obično na mestima gde su bile nekadašnje povrede, rezovi od operacija, upalni procesi, oseća se peckanje, vrućina, pacijent može da ima osećaj da mu žmarci prolaze kroz to mesto, hladnoću ili vrućinu, a često se desi da pacijent zaspi tokom tretmana.

Da li se desi da neko plače, smeje se i sl ?

Ima i toga, gde god je nečega previše, gde god su prejake emocije, neraščišćeni računi sa prošlošću, mnogo nagomilanih emocija, osoba ima potrebu da to iz sebe na neki način izbaci iz sebe. I to je deo tretmana.

Koja je razlika između reikija i rekonekcije ?

Kod reikija se ruke stavljaju na telo i preko direktnog kontakta prenosi se energija na telo pacijenta, ovde nema dodira. I reiki je vrsta harmonizacije, iz ličnog iskustva  mislim da je rekonekcija mnogo efikasnija metoda. Rekonekcija se može vršiti jednom u šest meseci a može samo jednom u životu, zavisi kakve probleme osoba ima i koliko je izložena stresu.

Da li jedna terapija isključuje drugu ?

Ne. Ne možete npr. efekat koji dobijete putem masaše dobiti putem rekonekcije.Ako vam je potrebna šijacu masaša, može se primeniti nezavisno od rekonekcije. Mišiće ne možete ojačati rekonekcijom ali možete dobiti volju da istrajete u svom vežbanju.

Da li je rekonekcija protivna meditaciji i da li je potrebno posle rekonektivnog tretmana primenjivati meditaciju ?

Osobe koje su prošle rekonektivni tretman lakše meditiraju a svakodnevna meditacija samo može biti od koristi jer smanjuje sklonost ka stresu.

Kontakt tel. Stanka Injca – 063-800-93-05

Razgovor vodila Jasminka Holclajtner, maja 2010.