Agresivni tretmani lepote, botoks i sl.preparati narušavaju energetski balans

istock_000010415702xsmall-300x199

Na licu se nalazi bezbroj akupunkturnih tačaka, koji se odnose gotovo na sve organe, bubrege, pluća, srce, tanko i debelo crevo, jetru, ukrštaju se meridijani na kojima ako se akupunkturom tretiraju određene tačke donose ozdravljenja.

Pomodnost da se po svaku cenu sačuva mladalački izgled ubrizgavanjem raznih preparata kojima lice deluje kao zacementirano, može doneti ozbiljne probleme sa zdravljem. Ako se ubodu u tačke koje odgovaraju određenim organima, može se poremetiti rad tog organa. Kozmetičari i dermatolozi bi trebalo da dobro poznaju akupunkturu pre nego što ubrizgaju određene supstance u lice. Površinski tretmani čak mogu doneti probleme. Maske na bazi biljaka i minerala ne, ali svako ubadanje iglicama u lice je veoma rizično.

Posebno je uvećavanje gornje usne rizično. Tačka oživljavanja ( jedna od mnogih) je tačno između korena nosa i gornje  usne, čak sa unutrašnje strane na gornjem nepcu. Ako se osetitite malaksalo i masirate tu tačku jezikom, osetićete se bolje.To je tačka za kolaps. Ako posle uvećanja gornje usne imate osećaj utrnutosti blokirana vam je upravo neka akupunkturna tačka. Implatantni na jagodicama takođe mogu zablokirati neke akupunkturne tačke.

Da li vam se dogodilo da i kod običnog kozmetičkog tretmana sa vibracionim uređajima ili ručnom masažom osetite lupanje srca ili se ne osetite dobro ? Razlog za to je upravo prejako aktiviranje tačaka pluća i srca.

S druge strane pirsing ne mora da bude loš, posebno ako se stručno radi. Nisu se bez razloga nosile minđuše stalno, posebno od dragog kamenja. Bušne uši sa dijamntskim minđušama su pravi mali generator zdravlja jer se na ušnoj resici nalaze tačke za oči, mozak, grlo, a na spoljašnjem delu ušne školjke ako se postavi pirsing, stimuliše kičmene pršljenove.

Pre nego što se odlučite da se podmlađujete ili da se podvrgnete pirsingu, posavetujete se sa stručnjakom za akupunkturu, za svaki slučaj.

JH.


 

Photo by:http://www.mybeautymd.com/