Dnevni Astro Zenit Magazin za 12.8.2020.

Pozicija planeta

Tranzit Meseca preko poslednje dekade Bika gde se nalaze fiksne zvezde Algol i sazvežđe Plejada donosi uznemirenost mnogima, posebno onima koji su prilično svojeglavi i spremni da mnogo i naporno rade da bi postigli ono što žele. Mesec tokom dana ulazi u Blizance i sve vreme je u dobrom aspektu sa planetama na kraju Jarca, posebno sa Sturnom. Ovo bi moglo značiti podršku neke osobe na koju se možete osloniti, ma kom znaku da pripadate. Trebalo bi potražiti savete mudrih osoba.

Sunce i Merkur u Lavu u konjunkciji u planetarnoj konfiguraciji koja se zove jod- 150 stepeni i  sa planetama koje međusobno obrazuju sekstil- dobar aspekt, u ovoj poziciji se odnosi na aspekt s jedne strane sa Neptunom u polju novca i posla i donosi lažne informacije ili neka lažna obećanja i sa Saturn-Jupiter- Pluton stelijumom koji se nalazi na kraju Jarca. Sve četiri planete su u retrogradnom hodu što donosi priličnu neizvost u pogledu svega što je osobama pod uticajem Sunca i Merkura ( Lavu, Ovnu, Blizancima, Devici i Škorpiji) bitno i verovatno će mnogi biti sumnjičavi prema datim obećanjima i dobrim namerama onih koji navodno žele da pruže pomoć ili podršku.

Dnevni horoskop, Dnevni ljubavni horoskop


 Kineska astrologija

Dan Purpurnog vatrenog Vepra- nepovoljan dan, malte ne neutralan. Vepar je yin vodeni znak, slaba varijanta Pacova koji je jang vodeni znak. Vepar želi do svega da dođe na lak način, ne želi da ga bilo ko opterećuje svojim problemima, povlači se u sebe ali je veoma promućuran. On ume da sebe zaštiti. U principu je elitista ali u stvari može i sa malim da se zadovolji samo da bi sačuvao svoj duševni mir. Ne voli da radi, niti da ga bilo ko opterećuje poslovime koje ne voli tako da je najveći lenjivac u kineskom zodijaku osim ako se ne bavi poslom koji voli a to bi mogla biti neka vrsta umetnosti ili rad u medijma. Danas se javlja u jednom od pet elemenata u elementu vatre a kako voda gasi vatru, faktički nema se koristi ni od kakve akcije ako je usmerena samo na lične ciljeve i ličnu dobrobit.

Dnevni kineski horoskop


 

Numerologija

Današnji dan je pod uticajem Petice koja se dobija kada se svi brojevi u datumu saberu i svedu na jednocivreni broj. Petice su mudre, praktične, lukave manipulanti, nisu naročito empatične osim prema slabijima, posebno vole kućne ljubimce. Dobri su predavači i instruktori, vole da ih drugi slušaju tako da se obično nalaze na čelu nekog tima ili su one koje svi pitaju za mišljenje. Sve zavisi od kojih su brojeva sastavljene a danas pošto je u pitanju Osmica,broj pod uticajem Marsa, jer vlada celim mesecom, ne treba stupati u verbalni konflikt ni sa kim jer su Petice najjače u rapravama. Kada nemaju adute, cinične su i neprijatne u svojoj direktnosti.Gde je Petica tu je konflikt, dinamična atmosfera, sukob, problemi. Mogu se prevazići ali se reko pokazuje dobra volja.

Dnevni numerološki horoskop


 

Poznati Lavovi

Merjem Uzerli- Hurem

    Rođena 12.8.1983.

Merjem Uzerli, nemačko-turska glumica poznata po ulozi u seriji “Sulejman Veličanstveni”.Čuvena Hurem, zakonita supruga Sulejmana veličanstvnog, serija koja je prodata u 60 zemalja, gledana širom sveta a ona je postala zahvaljujući ovoj ulozi jedna od najpuplarnijih turksih glumica. Dobila je brojne nagrade za glumu jer nije glumila samo u ovoj seriji i tipična “Lavica” sa crvenom kosom koja kao griva uokviruje njeno lice, malo ko je ostao ravnodušan na njenu lepotu. Ipak, da li je sve tako idealno bilo u njenom životu. Poređenja radi, sa astrološke tačke gledišta interesantno za poređenje da je serija “Sulejman veličanstveni” postala popularna za vreme emitovanja 2011. u isto vreme kada i film “Thor” u kome je igrao glavnu ulogu Kris Hemersmit ( Dnevni Astro Zenit Magazin za 11.8.2020.) koji je u isto vreme postao veoma popularan. Razlika između njih dvoje je jedan dan ali se drugačije tumači muški a drugačije ženski horoskop. On je u to  vreme bio već oženjen Elzom Pataki, ona je bila u vezi.

Kada pogledamo horoskop ove poznate glumice i sve šta joj se dešavalo u životu a nije sve bila bajka.Tokom snimanja serije bila je u vezi sa turskim biznismenom Cak Atesom od maja 2012. do početka 2013. Iz te veze dobila je ćerku. U stvari plašila se da bi mogao da joj ne neki način naudi jer nije želeo dete.

Merjem ima Sunce u Lavu, Mars na kraju Raka,  Veneru u Devici a Mesec u Vagi. Razlika između horoskopa Krisa Hemersmita i njenog je upravo u Mesecu koji je kod njega u Devici a kod nje u Vagi.Upravo je transit Saturna preko Meseca na dan početka emitovanja Serije 5.1.2011. bio “kriv” za njen psihički slom. Ona je i pored nagrade koju je dobila u Antaliji upravo za ovu ulogu iste noći pokušala samoubistvo i hitno prebačena u Nemačku na lečenje. Ona je prekinula snimanje. Venera, planeta emocija bila je na kraju Škorpije na taj dan a prenaglašen znak Jarca Sa Plutnom, Suncem ( u kvadratu sa njeim Mesecom ) sa Marsom I Mesecom govorili su o uspehu filma ali i o velikom pritisku na nju što ona nije izdržala.Ipak na taj dan konjunkcija Urana i Jupitera na kraju Riba u dobrom aspektu sa njenom konjukcijom Jupiter-Uran i sa njenim Marsom na kraju Raka njoj doneo svetsku slavu.

Trenutno je u vezi, već oko tri godine sa  glumcem Basel Alzaro 2.7.1986

Egipatsko-jordansko-palestinskog porekla veoma je angažovan u tv. serijama od 2013, vodio je emisije zabavnog tipa kao domaćin između ostalog arabijski X Faktor.Dobro govori arapski, engleski, francuski i španski.Potiče iz ugledne porodice, deda mu je bio ambasador, otac trgovac nakitom. Živi u Los Anđelesu.

On je Rak sa Veneromi Merkurom u Lavu što znači da voli “Lavice”  i da sa njima dobro komunicira. Njegov Mesec je u Biku a Mars u Jarcu u opoziciji sa njenim slabim Marsom, njegov je jak kao i Mars u vreme početka emitovanja serije koja joj je donela popularnost.


Zdravlje

Kalcijum u formi homepatskog leka najbolje da prepiše lekar

Kalcijum, veoma važam lek u homeopatiji. Mnogi uzimaju šumeći kalcijum, pokušavaju da ga uzimaju u dovoljnoj količini preko hrane ali lek Calcarea carbonicum u homepatiji ima veoma širok spektar i često se uzima, jedan od osnovnih lekova, protiv opadanja kose, kod umora, kod čestih prehlada, viška težine.Ovaj homepatski lek pokriva mnoge tegobe kako psihičke tako i fizičke. Jedan od simptoma da je potrebno dati ovaj lek je znojenje glave, posebno čela pri najmanjem naporu. Ako nemate ovaj simptom, ne znači da vam nije potreban ovaj lek, naročito gde postoji sporo mišljenje, depresija, česte prehlade, glavobolja, uglavnom jednostrana, simptomi se javljaju periodični svakih sedam do 14 dana. Osoba može često da ima utisak da je prehlađena.Bezvoljna je i njen metabolizam je usporen.Često se vidi zastoj u limfi, problemi sa tirodnom žlezdom. Ipak, bolje je uzimati lek uz savet lekara nego na svoju ruku ali ako imate neke od tih simptoma kao što su mlitavost mišića, višak težine posebno oko stomaka, bezvoljost, opadanje kose, kompletno osećanje bezvoljnosti i umora, pokušajte sa ovim lekom u potenciji od 30 pa čak i  200 C i ako se bolje osećate znaćete da ste pogodili homepatski lek koi vam je potreban .Možete pročitati na Internetu o ovom leku i sličnim njemu kod istih simptoma ali ipak postoje neke razlike,posebno u odnosu na neke namirnice, osećanje hladnoće/toplote koje mogu da budu smernica ka pravom leku.