Dnevni Astro Zenit Magazin za 9.8.2020.

Današnja pozicija planeta

Mesec je i dalje u Ovnu i do kraja dana dolazi do poslednjeg stepena Ovna ( od 17.-29.) i sve vremepravi napet aspekt sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom u Jarcu.Ove planete simbolizuju vlast, moće, autoritet, velike ambicije i veliki novac. Kako  je Mesec u dobrom aspektu sa Suncem u Lavu, postojaće nečije dobre namere da se nečije ambicije podrže. Venera u Raku je povoljna za poslove koji se odnose na nekretnine i privatan biznis.

Dnevni horoskop

Sunce je u inkonjunkciji aspektu prilagođavanja sa Neptunom, s jedne strane koji donosi potrebu da se raščisti sa iluzijama i sa Plutonomi Jupiterom s druge strane koji podstiču želju za bogaćenjeme. Lavovi,Ovnovi, Strelci, Ribe i Škorije su tako najopterećeniji finansijama i potrebom za materijalnom sigurnošću.

vidi po znacima

Dnevni ljubavni horoskop

 Prisutna je potreba za dominacijom zbog Marsa i Meseca u konjunkciji i zbog Meseca koji pravi napet aspekt sa Saturnom, Plutonom i Jupiterom.Sunce pomaže vatrenim znacima da se ipak snađu u ljubavanim vezama. Blizancima je prijatno u društvu vatrenih znakova.

 vidi po znacima


 

Numerologija

 

Današnji broj je Trojka a dobija se sabiranjem svih cifara u današnjem datumu

8+9+2020=2037; 2+3+7=12; 1+2= 3. TROJKA. Brojevi se svode na jednocifreni broj. Trojka je pod uticajem Jupitera i donosi mogućnost lakog nalaženja rećenja. Ovde su skoro svi brojevi zastupljeni osim Petice i Šestice koji su često najjači, madaje Petica na posredan način prisutna ( 2+3). Šestica pod uticajem Venere govori o potrebi za odmorom, kao skriveni broj šalje poruku.

vidi dalje


 

Poznate osobe rođene 9.avgusta

   Melani Grifit

Melani Grifit, rođena 9.avgusta 1957. najbolji prijatelj Antonia Banderasa, drugog supruga i nakon razvoda

Melani Grifit, američka glmica je rođena sa Suncem u Lavu gde se nalaze i Pluton na poslednjem stepenu ovog znaka u knjunkcji sa fiksnom zvezdom Regulus ali i sa Marsom na 1.stepenu Device i Uranom na sedmom stepenu Lava. Uran je slab u Lavu na 7.stepenu zbog čega se tri puta razvodila, dva puta od istog, prvog supruga Don Džonsona- Sa Don Džonsonom je bila u braku kratko tokomk 1976. a zatim od 1989-d0 1996. i s njim ima ćerku Dakotu koja je takođe glumica ( poznata najviše po ulozi u filmu “Pedeset nijansi sive”).

Don Džonson sa ćerkom Dakotom, Tipi Hedren, sa ćerkom Melani Grifit

Potiče iz umetničke porodice. Majka joj je glumica Tipi Hedren ( poznata po ulozi u Hičkokovom filmu “Ptice”) a otac Piter Grifit, takođe glumac. Melani je bila udata i za Stivena Bauera i nakon razvoda od Don Džonsona za Antonio Banderasa. Stiven Bauer 2.12.1965, u braku su bili od 1981 – 1989). Sa glumcem Stivenom Bauerom ima sina Aleksandra (22.11 1985) sa Don Džonsonom, Strelcem ( 15.12.1949.) ćerku Dakotu Džonson, rođenu 4.oktobra 1989. i sa Antonio Banderasom sa kojim je bila najduže u braku, 18 godina, sve do 2014. kada su se razveli, ćerku Stelu, rođenu 24.9.1996.Kao “Lavica” sa Venerom vladaocem Vage u konjunkciji sa jakim Merkurom ( deca) ima dvoje dece rođene u znaku Vage i sina rođenog u znaku Lava, za koga je posebno vezana jer je njegovo Sunce u konjunkciji sa njenim Marsom i Plutonom. Podznak u Biku je čini izuzetno dobrom majkom i u dobrom aspektu sa Venerom i Merkurom u Devici donosi dobre odnose sa decom i deci uspeh.Mesec u Vodoliji u 10.polju karijere u opoziciji sa Suncem ( rođena u fazi punog Meseca) čini je popularnom i poznatom a Saturn, planeta upornosti u Strelcu u sedmoj kući, granično ka osmoj simbolizuje Dona Džonsona, supruga starijeg od nje osam godina za koga se dva puta udavala.Od njega se razvela jer je njegov Saturn ( strogost, principi) iznad njene Venere ali Mars ( erotika) je između njene Venere i Jupitera i to je razlog što imaju dete jer ove dve planete simbolizuju trudnoću.Antonio Banderas je rođen 10.avgusta 1960. sa podznakom u Ribama i verovatno je dosta pio ili povremeno bio melanholičan a njegov Mars u Blizancima u njenoj prvoj kući ličnosti govori o njegovoj neurotičnosti i čestim primedbama na njen račun.On ima konjunkciju Venere i Plutona na početku Device u blizini njenog Marsa i Plutona zbog čega je ona verovatno bila ljubomorna, s razlogom ili bez ali njihova komunikacija nije bila dobra jer je i njegov Merkur ( komunikacija ) na kraju Raka u blizini njenog Urana ( eksplozivnost).

 


Kineska astrologija

9.8.2020.- Dan Zelenog drvenog Majmuna

U godini Belog metalnog Pacova, u mesecu Zelenog drvenog Majmuna previše je naglašen element drveta ( ambicija) i metala koji se pojavljuje tri puta. Preko Majmuna kao znaka kojima vlada metal ( inteligencija, bolesti pluća, depresija, nametljivost) do metala kao godišnjeg elementa u kome se javlja Pacov. Metal čuva vodu ( element Pacova) tako da je ovo godina kada treba štedeti ali Majmun ne spada u te znake. Ipak je ovo jedan od boljih dana za smele i one koji žele da rizikuju.Opasnosti dolaze od drskost i nametljivosti jednog Tigra.

Vidi po znacima

 


Zdravlje

Kamforovo drvo- izvor zdravlja

Lekovito dejstvo kamfora

Kamfor je svima poznat kako sastojak gelova za masažu, protiv upale mišića, zglobova, ali takođe može biti i protivotvor nekim lekovima. Dobija se iz ulja kamforovog drveta koje raste na Borneu i na Tajvanu.Može se dobiti i od drugih biljaka iz slične grupe i sa istih lokacija ali se može napraviti veštački od terpentina. Dugo je u upotrebi kao sredstvo za poboljšanje funkcija disanja pri inhalaciji a ulazi u mnoge savremene gelove protiv upale uz ostale sastojke kao što je eterično ulje mentola, arnike, ruzmarina i lavanke. Karakteristike svih navedenih ulja je da imaju rashlađujuće i stimulativno dejstvo na cirkulaciju.Može se davati pacijentima u stanjima velikog uzbuđenja i uznemirenosti ili posebno u homepatskom lečenju kod onih koji u svojim reakcijama idu iz krajnosti u krajnost- od velikog uzbuđenja do potpune otupelosti; od osećanja vrućine do hladnoće. Oni kojam može pomoći udisanje kamfora ili uzimanje u homeopatskom rastvoru leka su skloni anksioznosti, mogu osećati veliki strah, imati razhe vrste halucinacija, na fizičkom planu mogu imati problema s bubrezima. Često se u homepatskom lečenju daje zajedno sa homeopatskim lekom Cantharis ali takođe mogu i poništiti dejstvo jedan drugog.Za razliku od kamfora koji je homepatski lek biljnog porekla, Cantharis je životinjskog jer se dobija od španske mušice (  uglavnom se daje kod jakih bolova tipa pečenja u mokraćnim kanalima i kod visoke temperature, gubitka svesti kod  i crvenog lica, jak seksualni nagon, bes, nekontrolisano ponašanje).

dalje